Presentació dels festers i festeres majors 2019

Compartir:

Hui dissabte, a les 22.30 h a la plaça de la Constitució els festers i festeres 2019 d’Alginet realitzaran la presentació oficial que indica el començament de les festes majors.

Des de La Veu d’Alginet hem conversat amb la seua presidenta, Laura Bonet, per conéixer un poc més aquesta colla d’amics i com han treballat de valent per portar a Alginet les Festes Majors d’aquest any.

Laura què us va motivar a ser festers? Ens apuntàrem per a ser festers el 2011, fa 8 anys. Aquest any alguns de nosaltres havíem acabat el batxillerat i a l’estiu guanyàrem el concurs de disfresses de la Cavalcada amb la disfressa d’“empollons”, i com se sol dir… ens motivàrem. És el típic any que no estudies ni treballes (almenys, no molt) i ho volíem fer tot, a més, per molt que canvien les coses i que la gent vaja i torne, sempre ens queden les festes del poble, quan tot torna a ser un poc com abans.
Ens ajuntàrem diversos grups d’amics per tal de ser com més millor, i fins i tot així hem acabat sent pocs, les coses i les responsabilitats canvien!

Amb quin acte et quedes de tots els realitzats al llarg de l’any? Si he de parlar per mi, em quede amb la Festa Holi, va ser un dia molt divertit, i a més encara no teníem preocupacions econòmiques i ens dedicàrem a passar-ho el millor que poguérem. La Cavalcada de Reis també va ser un acte molt especial, ja que ens va fer il·lusió sobretot la part d’anar a les cases dels xiquets a donar-los els regals, les seues cares de sorpresa ho pagaven tot!
Per part de les meues companyes, el Sopar de la Dona també va ser un acte molt especial, amb sorpreses, sonoritat i històries per contar. Però estic segura que d’ara fins que acabe la setmana de festes viurem experiències inoblidables.

Què esperes de la setmana de festes? Com que som pocs festers i festeres, la majoria hem demanat vacances a la feina perquè ja sabem que serà una setmana molt intensa, sobretot els que ens estem encarregant de la programació. Sabem que serà una setmana de no parar nit i dia, de moltes emocions, sopars amb amics, conéixer gent nova i per damunt de tot, passar-ho bé.
D’altra banda també sabem que haurem de treballar de valent amb els concursos, la repartició dels sopars de carretera i els diferents actes d’aquesta setmana en els que tenim el nostre paper.

Sou pocs festers, com coordineu els actes? Al principi de ser festers anàvem un poc perduts respecte a aquest tema, ja que intentàvem participar tots en tot i acabàvem fent-ho tot en un muntó. Finalment decidírem agrupar-nos en xicotetes comissions, amb tres o quatre persones en cada comissió: tresoreria, compres, samarretes, loteria i rifes, barres… D’aquesta manera si hi ha cap dubte, sempre es pot preguntar a la persona que correspon, i la responsabilitat no recau en les mateixes persones.
Malgrat això, com sempre passa als diferents grups de festers, hi ha unes quantes persones que hem acabat estant en totes les comissions, ja siga per falta de gent o per altres circumstàncies.

Quines novetats porteu al programa? Aquest any estem orgullosos de portar diverses coses noves al programa de la setmana de festes. Per exemple als concursos tenim el “Concurs de menjar fartons”, en el qual cada participant tindrà un minut per a menjar el major nombre de fartons que puga. Tindrà un gotet d’orxata per a poder mullar-los. També tindrem un concurs per a triar el millor pimentó en salmorra.
També aportem l’opció vegetariana, tan necessària, a les paelles del dijous de la setmana de festes, que ja implantàrem el passat 9 d’Octubre a les paelles de l’Avinguda i va ser un èxit. Al Sopar de Quintes hem afegit un tercer tipus de premi, per accedir al qual cada quinta haurà d’aportar una cançó representativa i fer una coreografia curta.
Finalment, els dimarts sempre havíem trobat a faltar alguna activitat alternativa de nit per als joves, per això tindrem un Concert de Rock a la zona de les discomòbils amb tres grups de la comarca que ens faran gaudir.

Què demaneu durant les festes al poble? Com a bons festers i festeres demanem la participació de les alginetines i els alginetins, que isquen al carrer en cada acte que els agrade i animen les amistats i familiars a passar un bon matí amb els jocs per als xiquets, a participar en algun o diversos dels concursos que hem preparat, a acudir als sopars de carretera a la fresca fins que es facen les tantes o a anar a la discomòbil a moure l’esquelet i passar-ho d’allò més bé. I sobretot, que visquen les festes amb respecte, alegria i germanor.