Alginet sol·licita declarar zona catastròfica el municipi per les passades pluges

Compartir:

Fa una setmana, la Ribera va patir un dels temporals que més maldecaps i destrosses ha provocat en molts municipis.

Alginet va registrar entre la nit del dimecres 4 i el dijous 5 de novembre més de 420 litres. Dimecres es va registrar 108,4 mm i dijous, amb un fort temporal i amb avís taronja per risc d’acumulació d’aigua en poc de temps, més de 320 mm.

Unes quantitats que el dijous es van acumular en poques hores el que va provocar una acumulació d’aigua en carrers, barrancs, camps i cases.

La força de l’aigua ha provocat multitud de destrosses en el poble, en camins rurals i en barrancs.

Amb la campanya del caqui en marxa, els camins rurals eren una prioritat per a la regidoria d’agricultura i l’Ajuntament que va començar de seguida a netejar camins perquè els tractors i agricultors pogueren accedir als camps i continuar treballant allà on es podia.

Els carrers del poble també han sigut una prioritat per a la regidoria de serveis municipals que ha estat treballant de valent per poder tornar al més prompte possible la normalitat al poble.

Des de l’Ajuntament d’Alginet s’ha enviat a la Delegació de Govern en la Comunitat Valenciana, a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i a la presidència de la Generalitat la carta sol·licitant la zona catastròfica per les pluges caigudes.

Tal com comentava Jose Vicente Alemany Alcalde d’Alginet “ Al terme municipal s’han produït danys en més de 12.000 fanecades dels quals unes 5.700 tenen un mal total del 100%, i danys parcials en més de la meitat de la collita en 7.200 fanecades. Més de 60 paretons de contenció i unes 30 sèquies de reg estan destrossades.

Al nucli urbà hi ha moltes cases afectades parcialment i en la zona baixa va quedar completament inundada. Edificis municipals com Ajuntament, poliesportiu, centre de dia també han patit destrosses. Els barrancs que rodegen i travessen la localitat han patit destrosses per la força de l’aigua”.

Des de l’Ajuntament s’ha tornat a ficar en coneixement la necessita d’incloure als pressupostos generals de l’Estat l’import de 106.563.262,66 € per a l’execució del projecte per condicionar i restaurar els llits dels barrancs d’Alginet, concretament el barranc del Senyor, de l’Aigua, de Forca, d’Alginet, la Garrofera i la Belenguera.

Des de l’ajuntament s’ha sol·licitat de manera urgent que es solucione el problema, ja que el municipi disposa del projecte des del 2013.