Alginet dins del rànquing de Conselleria com a un dels municipis que tenen la qualificació d’excel·lència en l’atenció a la dependència

Compartir:

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va invertir un total de 1.043 milions d’euros per a abonar prestacions de persones en situació de dependència i va tramitar durant l’any 2022 un total de 49.680 valoracions

Segons ha explicat la directora general d’Atenció Primària i Autonomia Personal, Mercè Martínez Llopis, es tracta del nombre més gran de valoracions anuals realitzades des de l’inici de l’anterior legislatura i, a més, supera les sol·licituds registrades durant tot l’any 2021, que van assolir la xifra de 46.614.

La directora general ha destacat que aquestes dades reflecteixen que s’ha realitzat «un gran treball» en aquesta àrea amb l’aplicació de noves fórmules de gestió, com va ser la creació d’un model de valoració des de l’atenció primària de les entitats locals.

Aquests resultats en les valoracions i, en general, en la tramitació dels expedients de dependència, ha concretat, respon, precisament, “a la bona gestió dels equips professionals dels serveis socials municipals”.

Martínez Llopis ha explicat que, amb l’objectiu de reconéixer la feina feta i motivar els equips municipals, cada mes s’elabora una classificació dels municipis que tenen la qualificació d’excel·lència’ en l’atenció a la dependència.

Així, en la classificació corresponent a l’últim mes, dels municipis de 10.000 a 20.000 habitants, Alginet, entre d’altres, amb un grau d’execució d’entre un 95 i un 97%.

La regidora de serveis socials, Carmen Ribera a felicitat personalment a l’equip d’Alginet per la seua excel·lència i pel treball que cada dia porten a terme.