El passat 10 d’abril, a la casa de cultura d’Alginet es va fer l’elecció del secretari general del PSPV PSOE Alginet.
Amb quasi 37 anys, Antonio Barea Olmos ha aconseguit ser el més elegit i nomenat nou secretari d’aquesta formació.
Des de La Veu d’Alginet hem conversat amb el secretari per tal de conéixer un poc més la seua trajectòria i la seua línia d’actuació.
Quan portes militant al PSPV PSOE?
Fa 18 anys que estic afiliat al PSPV-PSOE, això ho recorde molt bé, ja que em vaig afiliar al PSOE en 2004 just al poc d’encetar-se el primer govern de Zapatero. En eixe període es van portar a terme iniciatives tan rellevants i de tanta importància com la Llei del matrimoni de persones del mateix sexe, en 2005, o la Llei de la dependència en 2006… En aquells moments jo encara no havia fet 20 anys, i tot allò m’il·lusionà i em va fer creure en la política com una eina de canvi real, però també en la funció de la política al servei de les persones.
Que et va motivar a presentar-te a aquesta elecció?
Em considere un apassionat de la política, i molt. Com deia abans, fa anys que estic proper a l’activitat política, ajudant, acumulant experiència, encara que no en primera línia. Ara, he pensat que és el moment de fer un pas endavant i posar en pràctica d’alguna manera tot el que he anat aprenent al llarg de tots aquests anys i, tot siga dit, intentar també aportar alguna cosa. Tinc ganes que Alginet siga un referent en igualtat, en energies renovables, en la cultura, en emprenedoria. Vivim un moment global de canvi, per molts fets. Per la recent pandèmia, però també per la crisi energètica i si un aprenentatge es pot extraure de tot açò, és que cal posar el focus de nou en el nostre entorn més immediat. Situar els pobles, com el nostre, en el centre, i repensar-los com un model de sostenibilitat i qualitat de vida.
Què suposa ser el nou secretari general del PSPV PSOE Alginet?
Suposa una gran responsabilitat, en primer lloc perquè persones que han donat molt per l’agrupació en la seua vida han dipositat la confiança en tu, però també, i açò potser és el més important, cal fer-ho bé, treballant des del consens i el diàleg, entenent la diferència com un valor, en un moment en el qual sembla que hi ha una certa tendència en polaritzar les opinions i posicions i no hi ha espai per al debat.
A un any d’eleccions, quin és el full de ruta?
En primer lloc, respecte a l’agrupació local, i sense oblidar la funció de la Secretaria General, cal recuperar l’espai que hem perdut, Alginet és un poble amb una llarga tradició de governs progressistes i cal treballar de valent perquè la desafecció, present també en altres opcions polítiques, no ens guanye espai.
I això també es trasllada a la resta de veïnat, cal tindre més presència en el carrer, cal obrir l’agrupació perquè tot el que vulga estar i participar ho puga fer i per a això és fonamental crear iniciatives de debat i de diàleg amb els veïns i veïnes, associacions i col·lectius… I tota aquesta tasca s’ha de fer paral·lelament a l’acció política de preparar la candidatura que ens represente en les pròximes eleccions locals. En fi, un no parar, en tots els vessants.