Amb molt bona companyia, l’alginetí Francis Tolu es proclamava, el dijous 20 d’abril, Campió Mundial de Pizza Freestyle en la 30a edició del World Pizza Championship celebrada a Parma del 18 al 20 d’abril.
Un encontre internacional on van competir més de 700 pizzers de 52 països de tot el món. Tolu no és el primer any que s’alça amb l’or ja que al 2000 i 2003 també va aconseguir pujar al pòdium.
Tolu comentava que “ha sigut un campionat indescriptible i molt emotiu. Feia 20 anys que no havia tornat allí i trobar-me en gent després d’aquests anys ha estat espectacular. El millor ha sigut que en el món de la pizza acrobàtica des que jo no estic les coses han canviat a una acrobàcia més d’acròbates de moltes masses i fer moviments molt espectaculars a la vista de la gent que entenem no són moviments que realitzem en rodar la pizza. Arribar 20 anys després amb un toc dels moviments que demanen ara, però sobretot amb moviments de l’antiga escola, de les arrels de l’acrobàcia m’ha fet guanyar el primer lloc. En acabar molta gent em va dir que feia molts anys que no veien aquest tipus d’acrobàcia que és el que buscaven. En definitiva molt emotiu perquè veure a gent del jurat en la pell en borró o en els ulls vidriosos i dir-te que no han plorat perquè estan al jurat o que no t’han aplaudit pel mateix perque els recorda el que és la verdadera pizza acrobàtica. Ha sigut el màxim. Ara un privilegi que et recorden per tenir 2 mundials i tornar 20 anys després i guanyar-lo mostrant a les noves generacions que hi ha que no perdre mai les arrels de l’acrobàcia”