5 anys de l’Associació de propietaris dels Llacs

Compartir:

Amb quasi 5 anys de vida, fa menys d’un any que s’ha començat a notar la seua presència a la urbanització. La Veu d’Alginet s’ha reunit amb la seua presidenta, Marise Soriano i membres de la junta al seu local per a conéixer un poc el perquè i quins projectes porta entre mans.

Marise per què naix l’Associació de propietaris dels Llacs i què busca?
Com sabeu a la urbanització hi ha moltes mancances que encara estan per resoldre. Un grup de gent vam decidir crear l’associació amb l’objectiu d’intentar parlar, dialogar i arribar a acords amb els dos ajuntaments (Alginet i Alfarb) per tal de buscar millores per als que vivim ací.
Nosaltres sempre hem defensat que més val una bona negociació que un mal juí, i amb aquesta idea en menys d’un any hem aconseguit més que en els últims 40 anys.

Quina ha sigut la fórmula per a aconseguir-ho? La fórmula és molt senzilla: parlar, escoltar i intentar arribar a acords. Tant regidors com alcaldes dels dos municipis ens han atés, ens han escoltat i estem aconseguint millores per a la urbanització amb col·laboració i recerca de solucions que ens beneficien als veïns i veïnes. Sabem que hi ha molt per fer però no podem estar de braços creuats deixant passar el temps, cal actuar i col·laborar.

Porteu quasi 5 anys però fa ara dos anys quan es feu visibles, per què? Molt senzill, des de fa un any tenim una seu a Els Llacs, l’antiga oficina d’informació ara és el punt d’encontre de l’associació, ens hem fet visibles, els veïns i veïnes ens poden trobar i així parlar cara a cara. Hem pogut llogar aquest espai que ens esta ajudant molt a perquè la gent s’apunte ja que quants més siguem més coses podrem aconseguir.

Què heu aconseguit aquest últim any? Amb la col·laboració dels dos ajuntaments hem aconseguit posar nom als carrers i identificar-los (falta algun però en breu estarà la placa), fer un plànol perquè la gent sàpiga on està i com anar a altres carrers, aconsellem els regidors quins carrers és més necessaris asfaltar (que són tots, però allà on detectem un major perill), hem aconseguit començar a instal·lar fanals solars en punts conflictius com les parades d’autobús, hem informat dels contenidors que calia canviar i quins tancar perquè no caigueren carrer avall, hem ajudat en la difusió de la campanya de la processionària… moltes coses que afecten de forma directa els veïns i veïnes de la urbanització.

En què voleu convertir-se?
Ens agradaria créixer en socis i que col·laboraren en la presa de decisions per a gaudir al 100% d’aquest lloc.
Ara que ja tenim una seu voldríem poder fer actes socials perquè tots participarem com ara berenars, xarrades… en definitiva que es convertisca la seu en un punt de trobada per als veïns i veïnes.
Què cal fer per ser soci? Passar el dissabte d’11 a 13 per la seu, omplir un formulari i pagar una quota de 48 € anual, és a dir 4 euros al mes. Si no poden passar poden parlar amb nosaltres en el 644 13 78 48 o enviar un correu electrònic a apl.asociacionpropietarios@gmail.com
A més a més, el dissabte 20 d’abril a partir de les 5 de la vesprada hi haurà una jornada de portes obertes.