Alginet celebra el 9 d’octubre amb processó i paelles

Compartir:

Com cada 9 d’octubre, la regidoria de cultura i la regidoria de festes programen la processó cívica de la Senyera Reial i les paelles a l’avinguda 9 d’octubre.

Una festivitat que comença a les 11 del matí amb la baixada de la senyera Reial per part dels portadors que aquest any s’han creat per a aquest acte.

La Senyera baixa des del balcó amb la música de la Societat Artística Musical d’Alginet. Tot seguit és moment d’enlairar les figures de la muixeranga d’Alginet al cel. Les danses del quadre Balls Populars tanca aquest moment.

La processó va continuar fins a l’església on es va realitzar el Te Deum. En finalitzar la comitiva formada per Muixeranga, quadre de balls, falles, junta local fallera, festers, autoritats i veïns i veïnes es va traslladar al carrer Jaume I per fer l’ofrena de la corona de llorer i escoltar el parlament de la regidora de festes.

El matí va continuar amb processó per diferents carrers per arribar a l’avinguda 9 d’octubre on, la regidora de cultura va llegir el parlament a tots els presents.

La processó va continuar fins a l’Ajuntament on es va pujar la Senyera Reial fins a l’any que ve.
El dia va continuar amb les paelles a l’avinguda nou d’octubre, xaranga i bingo per part dels festers 2025.