Alginet celebra la festivitat a la Mare de Déu

Compartir:

El 17,18 i 19 de maig, la confraria de la Mare de Déu dels Desemparats i la parròquia amb el suport de la regidoria de festes programaren tres dies per a celebrar la festivitat de la mare de Déu.

Uns actes que estan realitzant-se des del 2022 i que busca consolidar-se entre els alginetins i alginetines.

El programa previst va començar el divendres 17 de maig a les 19 h amb el trasllat de la imatge a muscles des de la seua capella, eixint per la plaça per a entrar per la porta principal de l’església. Una vegada dins del temple, la imatge va ser entronitzada a l’altar major.

Ja de nit es va fer una vigília d’oració davant la imatge.

El dissabte, les campanes repicaren a les 12 del migdia per anunciar la festa.

Ja de vesprada, a les 18 h es va realitzar l’ofrena de flors a l’interior de l’església per a seguir amb la Solemne Eucaristia que va donar pas a la processó.

Al finalitzar l’Eucaristia, cap a les 20 h, començà la solemne processó que va recórrer els carrers de Sant Antoni, Rei en Jaume, Magistrat Greus, Plaça del País Valencià, Sant Vicent, Cervantes, Colón, Alfonso, Eulalia Escobet i carrer Major. Al finalitzar la imatge va tornar a la parròquia amb u castell castell de focs artificials. A les 22.30h ES es va realitzar una Ronda en honor a la Mare de Déu, protagonitzada pel Quadre de Balls a la plaça de la Font.

Els actes programats finalitzaven el diumenge a les 8 del matí amb el Rosari de l’Aurora on amb la imatge de la Mare de Déu va recorrer els carrers de la Plaça del País Valencià, Puríssima, Plaça del Mercat, Arquebisbe Sanchis, Cervantes, Sant Vicent, Venerable Beferull i Colón resant el Sant Rosari. Al finalitzar, la Confraria de la Mare de Déu va oferir orxata i fartons als assistents.