Alginet celebra Sant Antoni amb la benedicció dels animals, la foguera, les danses, la muixeranga, el correfoc i la repartició de més de 1.000 coques

Compartir:

El vent no ha impedit que els veïns i veïnes de la localitat d’Alginet gaudiren dels actes programats per a celebrar la festivitat de Sant Antoni Abat, una de les festes més antigues que es celebren al poble.

La festa religiosa començà el 12 fins al 14 de gener on es realitzà el Tridu preparatori amb el cant tradicional Trisagi.

El diumenge era un dia molt esperat per menuts i grans, ja que era moment de realitzar la benedicció dels animals. Una festa que començà a les 9.30 h del matí amb un esmorzar a l’Hort de Feliu, organitzat per l’Associació Hípica d’Alginet i la Federació Valenciana de la Festa de Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament. A la 1 del migdia i finalitzada la solemne Eucaristia cantada, en honor a Sant Antoni Abat, titular de la parròquia va ser moment de gaudir de la benedicció dels animals.

Gossos, gats, pardals, cabretes i moltes altres especies animals van desfilar per davant de l’església per a ser beneïts. Com a novetat, la ramaderia local dels Hermanos Sánchez Moreno van portar a la plaça 3 animals majestuosos que no van deixar indiferent a ningú. Tancava l’acte els cavalls, carretes i carruatges.

El dilluns 16, a les 8 de la vesprada, i amb fort vent, es va realitzar les danses des de la plaça de l’estació fins a l’Ajuntament a càrrec del Quadre de Balls Populars i la Muixeranga d’Alginet. Seguidament, i en tancar els llums del carrer, començava el correfoc pel carrer Sant Antoni fins a la foguera ubicada a la plaça de l’estació on la regidora de festes, Virgínia Company, pegava foc a la foguera baix l’atenta mirada de bombers, protecció civil i policia.

Amb l’ajuda de les comissions falleres i els festers 2023, l’ajuntament va repartir als assistents a la festa més de 1.000 coques amb cansalada, cacau, mistela i tramussos.