Alginet es prepara per a la VII Trobada de Bandes de Música de la Ribera

Compartir:

Al voltant de 1.000 músics es donaran cita el dissabte a Alginet on interpretaran al mateix temps el pasdoble “Pepita Greus”

El dissabte 18 de maig, a les 18:00h tindrà lloc a Alginet la VII TROBADA DE BANDES DE MÚSICA DE LA RIBERA. Un esdeveniment cultural que promou la Federació de Societats Musicals de la comunitat valenciana (FSMCV) dins la seua campanya d’activitats comarcals i que organitza la Societat Artística Musical d’Alginet amb motiu del 125 aniversari. Amb l’ajuda necessària de l’Ajuntament a través de la Regidoria de Cultura.

 El divendres passat, a la Llar de Jubilats es va realitzar la reunió prèvia a aquest acte on, membres de les diferents bandes que van a participar, van assistir per tal de conèixer de primera mà el desenvolupament del mateix. Antonio Aliaga, President Comarcal de la FSMCV-La Ribera Alta i vocal de la junta directiva de la FSMCV i Voro López president de la SAMA , van ser els encarregats d’explicar i aclarir els possibles dubtes de l’acte.

L’acte del dissabte començarà amb una cercavila a càrrec de 19 bandes de la comarca de la Ribera Alta. En concret s’espera representació de les bandes de: La Societat Artística Musical Alcàntera del Xúquer, Societat Musical d’Alzira, Agrupació cultural Musical San Joanet, Agrupació musical artística de Carlet, Unió musical de Carlet, Agrupació musical Enovense, Societat Unió Musical d’Alberic, Unió Musical La Pobla Llarga, Societat Musical i recreativa Lira i Casino de Carcaixent, Ateneo Musical de Rafelguaraf, Societat Musical Lira Castellanera,  Societat Musical La Barraca d’Aigües Vives, La filharmònica Alcudiana, Societat Musical de Benimuslem, Agrupació Musical de Veterans Ribera del Xúquer, Societat Unió Musical de Benimodo, Societat Unió Musical Santa Cecília, Societat Musical d’Algemesí i la Societat Artística Musical d’Alginet.

Abans del passa carrer, els músics es concentraran a la Casa de la Música des d’on desfilaran cap a l’Avinguda Poble Nou fins la plaça de la Constitució on podrem gaudir de la III exposició d’art al carrer dedicada a la música.

A la plaça les autoritats rebran a cadascuna de les bandes i es celebrarà un acte protocol·lari en el que faran acte de presència els diferents alcaldes dels pobles participants, presidents de les societats i membres de la federació. 

Finalment totes les bandes es fusionaran en una sola a la Plaça de la Constitució i interpretaran conjuntament el pasdoble Pepita Greus del compositor  Pascual Pérez Choví al que l’Ajuntament ha nomenat fill adoptiu a títol pòstum.

Els músics finalitzaran aquesta VII Trobada amb la degustació, d’una paella gegant patrocinada per Arròs la Fallera amb el lema “La Fallera: música al teu plat” i amb la col·laboració  de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alginet.