Alginet ja compta amb un tècnic per a la captació i gestió de Fons Europeus.

Compartir:

L’Ajuntament d’Alginet va sol·licitar la subvenció corresponent al Programa de Contractació de Personal Tècnic per a la Captació i Gestió de Fons Europeus, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Una subvenció que ha permés contractar Lola Tauste que estava inscrita com a demandant d’ocupació als Espais Labora de la Generalitat i que complia els requisits indicats.

Aquest programa té com a objectiu posar a la disposició de les entitats locals de menor població i recursos, persones graduades, desocupades o ocupades, inscrites en els espais Labora de la Generalitat, que seran els nodes locals sobre els quals es conformarà una xarxa territorial per a la captació i gestió de fons europeus.

La nova tècnica, que estarà treballant fins al 31 de desembre del 2023, tindrà com a funcions impulsar la realització de projectes susceptibles de ser finançats pel fons Next Generation, fons estructurals i en particular, de fons competitius, per a ser desenvolupats per l’entitat beneficiària o per qualsevol entitat local que la integre, en el cas que l’entitat beneficiària siga una mancomunitat. També assessorarà el teixit empresarial de pimes locals en la captació de fons europeus de manera coordinada amb els Agents de Desenvolupament Local, els Pactes Territorials per l’Ocupació i les seccions territorials de la CEV, de manera que faciliten el seu arrelament territorial i l’aprofitament dels recursos endògens.

Almenys un 20 % de les actuacions executades en el desenvolupament de les seues funcions han d’estar relacionades amb projectes verds i digitals, entesos aquests com els que contribueixen a la transformació productiva orientada cap a una economia verda, respectuosa amb el medi ambient, i digital.