Dos alginetins guanyen el concurs nacional de vehicles autònoms

Compartir:

Julen Morante, Elena Garcia, Pablo Montoyo, Shen Gary Pernia , Daniel Gaspar i dirigits per Jaime Masiá, guanyen aquesta tercera edició

El Grup de Robòtica i Mecatrònica del Campus d’Alcoi de la UPV és el guanyador de la tercera edició de l’Autonomous Driving Challenge, un concurs de vehicles autònoms dirigit a universitats i que es va celebrar en la Smart City Expo de Barcelona

El grup format pels alginetins Julen Morante i Elena Garcia, al costat dels seus companys Pablo Montoyo, Shen Gary Pernia i Daniel Gaspar i dirigits per Jaime Masiá, responsable del grup i professor del Departament d’Enginyeria mecànica i materials, han aconseguit aquest premi organitzat per CARNET ( Cooperative Automotive Research Network).

El grup de generació espontània del Campus d’Alcoi ha programat un vehicle autònom per superar 4 reptes. L’equip va programar el vehicle dotat de càmeres, sensors de proximitat i un sistema làser per a detectar vehicles i obstacles. En definitiva, un sistema per a situar-se a la ciutat i orientar-se sense necessitat que el vehicle siga conduït per una persona.

El programa de Generació Espontània de la UPV és una llançadora per a iniciatives que provenen enterament dels estudiants de la universitat. Es potencia al màxim les tan aclamades competències transversals i la figura del mentor-estudiant.