El projecte europeu ASSIST, impulsat per la CEA i Ecoserveis, crea la Xarxa de Suport per a l’Estalvi Energètic Domèstic

Compartir:
  • A la comunitat virtual ASSIST a Facebook podem saber si paguem de més en els rebuts de gas o com entendre les factures dels subministraments elèctrics
  • Està impulsada, entre altres entitats, per la CEA i l’associació Ecoserveis, una consultora estratègica sense ànim de lucre especialitzada en energia

El projecte europeu ASSIST promou la creació d’una xarxa d’agents energètics per a oferir acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat energètica, amb l’objectiu d’afavorir la seua participació activa i autònoma com a usuaris de l’energia domèstica.

Per facilitar el contacte entre actors clau, s’ha creat la comunitat virtual ASSIST a Facebook. L’espai pretén convertir-se en el punt de trobada entre persones en situació de vulnerabilitat o pobresa energètica, i en general entre el conjunt de la ciutadania i els agents energètics d’ASSIST. Inclou recursos útils per fer un ús més eficient de l’energia domèstica i estalviar diners en les factures de l’electricitat i el gas.

Comunitat Virtual ASSIST

A més de publicar vídeos i altres recursos informatius, la Comunitat Virtual ASSIST permet als usuaris establir contacte directe amb els agents energètics, els quals podran atendre i respondre els principals dubtes sobre energia a casa.

La Comunitat Virtual ofereix recursos pràctics com el manual per a la gestió energètica de la llar, una eina dissenyada perquè les famílies porten un control fàcil de l’us de l’energia a casa i que inclou consells sobre:

  • els tipus de contractes
  • els comptadors
  • la factura
  • els ajustos de potència
  • la discriminació horària
  • el bo social

Els usuaris també podran conèixer totes les recomanacions necessàries per a mantenir la vivenda a temperatures adequades tant a l’estiu com a l’hivern.

Participa al sorteig de Facebook

Amb la Comunitat Virtual d’ASSIST, a més de trobar resposta als dubtes sobre electricitat i calefacció, també es poden guanyar premis molt útils per a millorar l’eficiència energètica de casa i estalviar diners en les factures.

Participar és molt fàcil. Només cal:

1.         Fer m’agrada a la pàgina www.facebook.com/AssistComunitatVirtual 

2.         Comentar un dels continguts i etiquetar a dos contactes.

Per a més informació, es pot escriure un correu electrònic a ASSISTencia@electricadealginet.com o a info@ecoserveis.net