El Sagrado Corazón porta endavant la campanya “Estem al vostre costat”

Compartir:

Fa poc, l’artista britànic Banksy realitzà un dibuix en reconeixement a tots els treballadors del sistema sanitari. En eixa il·lustració, un xiquet, enlloc d’elegir una figura de Batman o Spiderman per a jugar , té clar quina és la seua superheroïna, una infermera. Esta imatge reflexa perfectament l’esperit de la campanya ESTEM AL VOSTRE COSTAT que llançàrem des del col·le a tots els nostres alumnes, des d’Infantil fins a 4t de Secundària, per tal de posar en relleu als vertaders herois i heroïnes d’este temps tan complicat que ens ha tocat viure: el personal sanitari; metges, infermers, zeladors i personal del SAMU. A ells, concretament als treballadors de l’Hospital de la Ribera,  volíem fer arribar missatges d’ànim i d’agraïment, perquè són ells qui estan en primera línia de foc, ho estan ara i ho han estat sempre.

Però volíem anar més enllà, perquè també érem conscients de la situació d’incomunicació, de solitud, d’incertesa per la qual estaven passant els malalts de Covid-19 del mateix centre mèdic de La Ribera, de la impossibilitat de rebre una visita, d’escoltar les paraules reconfortants d’un familiar, d’un amic, per això també començàrem, des del principi, a enviar-los dibuixos amb missatges d’ànim i cartes per a transmetre’ls esperança, perquè sentiren que pregàvem per ells, que no estaven sols malgrat l’aïllament. Molts d’ells, en recuperar-se, han guardat eixos dibuixos i eixes cartes que tan de bé els feren en moments tan complicats.

I com no,  no ens podíem oblidar del més vulnerables, dels que més es trobaven en una situació indefensa davant la pandèmia, els nostres majors, reclosos a les residències sense poder tindre contacte de l’exterior.  La Residència Llar Santa Teresa Jornet d’Alzira, que reberen amb entusiasme la nostra proposta de participar en la nostra iniciativa, no ha deixat de transmetre’ns com les cartes i els dibuixos que els enviàvem, feien sentir acompanyats i estimats els nostres majors.

“Transmeteu el nostre agraïment a tots els xiquets i xiquetes i digueu-los que ens han encantat els seus dibuixos, no saben el bé que han fet als nostres majors en un moment que es trobaven desaminats i tristos”, este és un fragment d’una carta que els responsables de la Residència de Majors Pintor Emilio Sala d’Alcoi, els quals es posaren en contacte amb nosaltres en conèixer la nostra campanya, ens enviaren en rebre també els nostres dibuixos i cartes.

Si hem contribuït amb esta iniciativa a donar esperança, ànims, a acompanyar, a il·lusionar, a dibuixar un somriure en el rostre d’aquells a qui anaven dirigits els dibuixos i les cartes, llavors, haurem fet, amb aquest gest,  que la nostra societat, el nostre món, siga un lloc millor i haurem fet una bona saó, perquè  la llavor de la solidaritat germine en els nostres alumnes.  Més de 100 dibuixos i cartes en les quals els nostres xiquets i xiquetes han expressat els seus sentiments i que ara decoren corredors, habitacions, despatxos i fins i tot, es guarden pels seus destinataris com un tresor, n’és una bona mostra.

Text: Miquel Garcia