Els autònoms obligats a tancar per l’estat d’alarma o amb una caiguda d’ingressos del 75% tenen ja dret a la prestació

Compartir:

El Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha emés un comunicat per a desmentir que vaja a modificar l’aprovat sobre aquest tema en l’últim Consell de Ministres.

Davant les informacions i declaracions d’algunes persones aparegudes en mitjans de comunicació i xarxes socials sobre la prestació extraordinària per a autònoms afectats pel COVID-19, el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions vol indicar:

1. Tots els autònoms obligats a tancar per l’estat d’alarma o amb una caiguda d’ingressos del 75% tenen ja dret a la prestació aprovada en l’últim Consell de Ministres, independentment de la seua condició. Per tant, el Ministeri desmenteix que el Govern prepare cap modificació.

2. Els autònoms en aquesta situació estaran exempts de pagar cotitzacions a la Seguretat Social i, a més, rebran una prestació equivalent al 70% de la base reguladora, la qual cosa suposa un mínim de 661 euros per als qui hagen hagut de tancar el seu negoci o hagen perdut el 75% de la seua facturació.

3. Les fake news i moltes faules pretenen generar incertesa entre els autònoms. Qualsevol dubte pot ser consultada en les web oficials del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

4. El Govern continua treballant en mesures de gran importància, com aquesta prestació extraordinària, per a ajudar als qui estan passant dificultats.