Es presenta un llibre que recorda a 100 alginetins

Compartir:

El vicepresident de la Generalitat Valenciana es va emocionar en recordar a l’alginetí, Antonio de La Torre Castro, el qual estava molt unit a ell com si fora el seu segon pare i que apareix al llibre

El diumenge 18 de febrer, amb un Teatre Modern ple de gom a gom, es presentava el llibre d’Alfons Juan, Homenatge a 100 homes d’Alginet.

Un llibre que mostra la història de 100 homes que formaren part de la vida dels alginetins i alginetines.

A les 6 de la vesprada era moment de començar l’acte protocol·lari al qual va assistir el vicepresident primer de la Generalitat Valenciana i conseller de Cultura i Esports, Vicente Barrera i que va ser rebut, per algunes persones amb xiulits i missatges reivindicatius.

La presentació del llibre va començar amb dos peces musicals interpretades per 25 músics, familiars i amics dels 100 homes homenatjats i dirigits pel director Jesús Sanfélix.

Tot seguit, la regidora de cultura, Ainoha González es va dirigir a tot el públic on agraïa la tasca d’Alfons Juan en la creació d’aquest llibre i a totes les famílies que l’han fet possible, ja que » en aquest llibre tenim la representació de 100 homes que han deixat la seua empremta en el poble i les famílies han fet possible que, al costat de Alfons, aquest llibre siga una realitat».

La regidora, en la seua intervenció, anunciava que per a l’any que ve s’esperen sorpreses.

Tot seguit, l’autor del llibre, Alfons Juan, va ser l’encarregat de cridar a 3 familiars de 3 homes del llibre perquè donaren el seu punt de vista d’aquest.

Alfons agraïa a famílies, amics i ajuntament el seu suport per fer possible aquest llibre que, tal com comentà, «aquest llibre no substitueix al de 50 Dones. Aquest va nàixer en la presentació de la tercera edició de 50 dones d’Alginet on, Pepe Alemany, alcalde en eixe moment, li demanava públicament un llibre de homes després d’haver fet tres llibres de dones».

La presentació del llibre continuava amb les paraules de l’alcaldessa d’Alginet, Elia Ferrer que comentava que « aquest llibre ajuda a la perpetuació de la memòria històrica de les persones, de les institucions i dels pobles».

Ferrer feia una al·lusió a son pare Bernat que apareix al llibre i comentava que» em sent molt orgullosa que el meu pare forme part d’aquesta xicoteta consideració i recompensa cap a ells. Entre tots podem veure molts anys d’història del nostre poble gràcies a cadascun d’ells».

L’alcaldessa d’Alginet era l’encarregada de donar la paraula al conseller de Cultura al que li agraïa l’assistència i comentava que» Barrera es troba molt vinculat al nostre municipi per l’estima cap a un home que també apareix a les pàgines d’aquest meravellós llibre, sent aquest un dels grans motius pels quals hui està ací».

El vicepresident de la Generalitat Valenciana es va dirigir als assistents emocionat en recordar a Antonio de La Torre Castro el qual estava molt unit a ell com si fora el seu segon pare.

L’acte finalitzà amb els músics interpretant els pasdobles alginetins Juliet el Pelotari de Justiniano La Torre, Viva mi barrio de Miguel Espert Antic i El colegial de Pascual Pérez Choví.