La ràpida actuació policial i veïnal evita que un xiquet s’ofegara

Compartir:

El xiquet de 4 anys presentava parada cardiorespiratòria quan van aplegar els agents de la policia Local d’Alginet

El diumenge, cap a les 7 de la vesprada la central de Policia Local d’Alginet va rebre una telefonada avisant d’un ofegament d’un menor de 4 anys en una piscina ubicada a un xalet de l’Urbanització de Los Lagos.

Tal com han informat des de Policia Local, l’agent encarregada de la Central va avisar a la patrulla i activà els serveis sanitaris d’urgència amb el 112. La ràpida actuació dels agents de la Policia Local d’Alginet i la col·laboració necessària i vital de dos veïns, va ser clau per reanimar al menor.

En arribar la policia local a la casa i ficar al xiquet en un lloc segur, procediren a realitzar les maniobres de reanimació entre l’agent i el veí que s’encarregà de les respiracions. L’altre agent coordinava els serveis de rescat del menor. Al voltant de 28 minuts realitzant el massatge cardíac, el menut començà a mostrar signes vitals.

L’actuació d’un altre veí que s’encarregar de guiar la SAMU fins a la casa va ser també decisiva per la rapidessa . Al lloc dels fets també es va personar una patrulla de la Guàrdia Civil que col·laborà en el rescat del menor. El menut va ser traslladat a l’Hospital Clínic de València per la seua extrema gravetat ja que en arribar la SAMU presentava signes vitals molt dèbils.