La SAM d’Alginet ajorna els concerts de Nadal, assajos i audicions pel Covid-19

Compartir:

La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet ha ajornat els concerts de Nadal que anava a oferir el Cor a l’Església Sant Antoni Abat el dissabte 18 de desembre i la Banda Simfònica en el Teatre Modern el diumenge 19, sumant així aquesta decisió a la presa per la junta directiva amb el que tenia que haver celebrat la Banda Juvenil el passat dia 12.

La delicada situació sanitària que pateix el municipi de La Ribera Alta pel Covid-19 ha estat el detonant per a cancel·lar-los.

La junta directiva de la societat musical informava que “a causa de l’empitjorament de la situació pel Covid-19 se suspenen fins a un altre avís, els assajos i el Concert de Nadal”.

D’aquesta manera, es prenia una decisió en consonància amb la de l’Ajuntament d’Alginet per a no realitzar actes multitudinaris en llocs tancats; i anit, l’equip de direcció de l’escola de música decidia suspendre també les audicions del trimestre previstes per als dies 20, 21 i 22.

El Departament de Salut Pública de La Ribera informava ahir de les noves dades respecte a la incidència i prevalença dels casos de PCR + en Covid-19 durant els últims 14 dies. Alginet registrava un total de 172 casos actius amb una prevalença de 1.201,96 per 100.000 persones, una dada que contrasta amb la incidència acumulada en la Comunitat Valenciana que se situa en risc molt alt amb 528,42 casos, superant els 472,90 a Espanya, segons les dades del Ministeri de Sanitat.

Voro López, president de la SAM d’Alginet, assegura que “ha sigut dolorós cancel·lar els assajos i els concerts temporalment però la junta directiva ha preferit ser molt cauta, no córrer cap risc i extremar les mesures sanitàries perquè estem en una situació difícil”.

López, que va informar a l’alcalde, José Vicente Alemany, i al regidor d’Educació, Cultura i Esports, Vicent Gaya, subratlla que “els músics havien fet un gran esforç, per això esperem poder reprendre els assajos i celebrar els concerts el més aviat possible; ens agradaria que fóra en gener”.