La SAM d’Alginet obri la convocatòria del Concurs de Composició Pascual Pérez Choví de pasdobles

Compartir:

La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet ha convocat i publicat les bases del III Concurs de Composició Pascual Pérez Choví en la modalitat de pasdoble. L’entitat, que duu a terme aquesta iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alginet, va incrementar de manera notable les obres presentades en l’anterior edició que, al seu torn, reprenia la seua celebració després de l’aturada a la que va obligar la crisi sanitària del Covid-19.

La societat musical dotarà amb 1.500, 1.000 i 500 euros als tres primers pasdobles premiats pels membres del jurat. Les bases per les que es regeix exposen que cada participant podrà presentar les obres que desitge, sempre que siguen originals, inèdites i no hagen sigut interpretades públicament amb anterioritat a la decisió del jurat, que valorarà, especialment, l’originalitat de les composicions, així com la seua idoneïtat per a poder ser interpretades en cercaviles.

L’admissió d’originals finalitzarà a les 14.00 hores del 31 de maig amb les obres identificades amb un lema, en cap cas podran anar signades perquè comportaria la seua exclusió. Finalitzat el termini, un jurat tècnic format per tres persones de reconegut prestigi musical, seleccionarà un màxim de cinc composicions que seran interpretades en un concert per la Banda Simfònica de la Societat Artística Musical d’Alginet que tindrà lloc el 16 de setembre de 2023, dia en què es farà pública la decisió del jurat i el lliurament dels premis. Els autors de les composicions seleccionades que no obtinguen premi rebran un diploma que acredite la seua condició de finalista en el concurs.

L’alcalde d’Alginet, José Vicente Alemany, ha mostrat la seua satisfacció per la convocatòria de la tercera edició d’un concurs que “posa en valor la figura de Pascual Pérez Choví, reconegut a tot el món per ser el compositor del pasdoble Pepita Greus”, i ha indicat que “la partitura original la va cedir la família al consistori”. Alemany ha subratllat que “l’Ajuntament d’Alginet secunda i col·labora en aquest concurs i està sempre al costat de les iniciatives de la societat musical i que impulsen la música i el treball dels compositors”. 

Vicent Gaya, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alginet, assenyala que “és un honor comptar amb aquest concurs internacional que permet que Alginet es conega mundialment per la seua música i la seua cultura”.

Voro López, president de la SAM d’Alginet, ha manifestat que “convidem a participar en un concurs que té l’objectiu de promocionar a compositores i compositors de tot el món”.  El president ha destacat que “la societat musical pretén difondre el seu treball entre el col·lectiu, impulsar la labor de creació contemporània i rendir permanent homenatge al mestre Pascual Pérez Choví”. 

En l’anterior edició, els membres del jurat, Aureli Chorro (president), i José Alamá i Azael Tormo (vocals), que van valorar especialment l’originalitat de les composicions, així com la seua idoneïtat per a poder ser interpretades en cercaviles, van designar als guanyadors després d’un concert que va concitar a nombrós públic. El compositor Juan Enrique Benavent Vidal amb el lema Al meu amic va ser el guanyador del primer premi dotat amb 1.500 euros; Josep Cano Graciá amb Què curiós va aconseguir el segon amb una assignació de 1.000 euros; i Vicent Cuquerella amb Buseret el tercer amb 500 euros.