La SAMA clausura els actes del 125 aniversari amb l’estrena del pasdoble “Alginet a Pascual Pérez Choví”

Compartir:

La Banda de la Societat Artística Musical d’Alginet serà l’encarregada d’oferir el concert de clausura dels actes que, al llarg del 2019-2020 han realitzat de la Societat per celebrar els seus 125 anys d’història.

Un any intens on la localitat d’Alginet ha gaudit de nombrosos esdeveniments musicals que han estat enfocats a gaudir de la SAMA i commemorar més d’un segle d’història.

Actes com el concert inaugural del 125 aniversari  realitzat el  26 de gener de 2019 i on es va presentar el logotip dissenyat per l’artista local Julia Bosch que va acompanyar al llarg de l’any els actes de celebració d’aquest 125 aniversari i on es va estrenar un poema simfònic inspirat en Alginet del compositor Juan Bautista Messeguer.

O el concert oferit el diumenge 3 de febrer al majestuós Palau de la Música de València.  Recordar també el concert oferit a la presó de Picassent per transformar la melodia en pedagogia.

El 13 d’abril el magnífic concert anomenat “Records que fan història: SAMA 125 aniversari”.

A maig, concretament el dia 18, es va realitzar a Alginet la VII Trobada de Bandes de Música i on, més de 1.000 músics de diferents bandes es van fusionar a la Plaça de la Constitució per interpretar conjuntament el pasdoble Pepita Greus del compositor Pascual Pérez Choví, nomenat fill adoptiu a títol pòstum pel municipi. O el sopar Commemoratiu 125 Aniversari SAMA el  27 juliol.

En la memòria també queda el concert del 5 d’octubre on es va conéixer la peça guanyadora del  I Concurso de Pasodobles Pascual Pérez Chovi

Música i cultura com la presentació, divendres 8 de novembre, del llibre Alginet, 125 anys amb la Societat Artística Musical escrit per Joan Francesc Herrero Piqueras.

L’exposició temporal de Susana Nadal Soriano, commemorativa del 125 aniversari de la SAMA el 18 de novembre. I molts altres actes programats i oferits per a tots i totes i que tenia com a objectiu recordar aquest 125 aniversari com una data assenyalada per a la SAMA i per a Alginet .

Aquest dissabte, la Banda de la  Societat Artística Musical d’Alginet tanca el seu 125 aniversari amb un concert on s’estrenarà el pasdoble “Alginet a Pascual Pérez Choví” del compositor Juan Bta. Meseguer Llopis.

Aquest pasdoble és un encàrrec de l’Ajuntament d’Alginet a l’esmentat compositor per a homenejar al mestre Pérez Choví, rubricant així l’aportació que durant els diferents actes del 125 aniversari ha vingut brindant a la SAMA.

El compositor s’inspira en dues cèl·lules temàtiques del pasdoble Pepita Greus per a personalitzar aquest nou treball.

Al concert està previst la presència dels familiars del mestre Pérez Choví, el president de la FMSCV de la comarca de la Rivera Antoni Aliaga i del mateix compositor que dirigirà la seua obra.

El concert tindrà lloc el pròxim dia 22 de Febrer en el Teatre Modern a las 20 hores.