L’artista fallera alginetina Sol Vidal crea la imatge de la campanya #RegalaUnNinot

Compartir:

L’actual situació provocada per la crisi sanitària de la COVID-19 ha fet malbé molts sectors. Un d’ells el del món faller que han vist com les Falles 2020, els seus actes i els seus monuments es quedaven a porta tancada amb la suspensió d’aquesta festa Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Davant aquesta situació els artistes fallers es troben en un moment d’incertesa. Solange Vidal, més coneguda per Sol, amb tan sols 29 anys porta una llarga trajectòria en aquest món artístic i de vegades poc conegut.

Aquesta alginetina comentava a La Veu d’Alginet que “a mi sempre m’ha agradat anar a veure falles a València però realment no sabia massa sobre ni com es feien ni sobre els artistes. I va ser fa poc, en 2015, que vaig veure que existia el cicle superior d’artista faller i just en un punt en què vaig decidir deixar els meus estudis de música, vaig dir «per què no?» i em vaig apuntar. Al cicle, per suposat aprenc com es feien i com es fan les falles, la veritat és un món molt interessant. El primer any del curs ens diuen que som els encarregats de realitzar la que és l’última falla de l’any, per a la «Festa del Pi» que celebra el Gremi d’Artistes en Nadal i, per descomptat, conclou amb la Cremà del pi.

En 2017 tinc la gran sort de poder fer les pràctiques al taller de Julio Monterrubio, que és un gran referent en el món de les falles, i amb qui vaig aprendre moltíssim i a més va saber fer que la professió m’encantara. La veritat és que vaig passar de no saber res de falles a fer unes pràctiques amb l’equip guanyador del primer Premi en Secció Especial de València 2017. Acabe els estudis en 2017 i des d’aleshores he treballat en diversos tallers de falles, dels quals el més recent és el taller de Banyuls&Ruiz i amb els que també he aprés moltíssim”.

Amb aquesta trajectòria, el creador del blog Malalt de Falles, Xavi Serra va contactar amb Sol per tal que creara la imatge de la nova campanya impulsada per Serra amb el nom # RegalaUnNinot.

El dibuix creat per l’alginetina recull en un estil Kawai l’esperit de la campanya mostrant un ninot al qual li agrada l’etiqueta principal destacant-la i posant el focus en el nom de la mateixa.

«Aquesta campanya #RegalaUnNinot et convida al fet que si has de fer un regal o vols fer un detall o decorar ta casa o, per què no, fer-te un autoregal pots posar-te en contacte amb qualsevol artista faller i encomanar-li el que desitges. Un ninot, un dibuix, una caricatura, un quadre, una tassa…. Les possibilitats són tan variades com artistes tenim a les Falles. És una oportunitat per a fer un regal únic, original i de la terra», explicava Sol.

Per a més informació, només cal preguntar als perfils de #RegalaUnNinot a Facebook, Instagram o Twitter i d’ací a poc temps en regalaunninot.com