Noves mesures per frenar la COVID-19

Compartir:

No es podrà fumar e la via pública, terrasses, platges i altres espais a l’aire lliure si no es pot garantir una distància interpersonal de dos metres

Des de hui dimarts fins el 7 de setembre, a la Comunitat Valenciana s’apliquen les mesures de salut pública acordades la setmana passada amb el ministre Salvador Illa.

Les mesures es refereixen a oci nocturn, hostaleria i restauració, esdeveniments massius, residències i tabac . «Aquestes mesures van dirigides al control de la transmissió en els àmbits que actualment són l’origen dels brots epidèmics de major risc, i amb l’objectiu de controlar la transmissió comunitària», ha explicat Barceló.

Fumar:

Es prohibeix fumar en la via pública o en espai a l’aire lliure quan no es pot respectar una distància mínima interpersonal d’almenys 2 metres.

Aquesta limitació aplica a qualsevol dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, pipes o assimilats, inclosos cigarrets electrònics o vapeo.

Oci nocturn:

Pel que fa a l’oci nocturn, en la Comunitat Valenciana se suspén l’activitat de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe.

Hosteleria i Restauració:

En els establiments d’hostaleria i restauració, terrasses i bars o restaurants de platja, s’han d’assegurar 1,5 metres entre les taules o agrupacions de taules.

Les taules han de tindre una ocupació màxima de 10 persones.

Han de tancar no més tard de la 01.00 hores.

Consum al carrer:

No es poden consumir productes o begudes de l’establiment fora de l’àrea limitativa de la terrassa, i no es permet el consum col·lectiu o en grup de begudes al carrer o en espais públics.

Reunions familiars i socials:

Es recomana limitar les reunions familiars o socials, en espais privats, a un màxim de 10 persones.

Esdeveniments amb més de 400 persones

La seua organització queda supeditada a autorització prèvia per part de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions.


Residències de majors

Es realitzaran proves PCR a tots els nous ingressos i reingressos amb 72 hores d’antelació com a màxim.

Es limitaran les visites a una persona per resident, extremant les mesures de prevenció, i amb una duració màxima d’una hora al dia, a excepció d’aquelles persones que es troben en procés del final de la vida.

Aquestes limitacions  entren en vigor en la Comunitat Valenciana a partir d’aquest dimarts i tindran una vigència de 21 dies.