Safir Fruits Alginet no aconsegueix remuntar i baixarà de categoria

Compartir:

Text: Alfons Juan. Imatges: Alfonso Saldaña El diumenge 24 d’abril, el pavelló nou d’Alginet va acollir un partit de summa importància per a l’equip de LEB Plata del club de Bàsquet local, el partit de tornada de la promoció per la permanència.

L’equip riberenc tenia l’obligació de remuntar els nou punts desfavorables del partit d’anada enfront de l’Udea Algeciras.

Els de Canales no va poder amb un gran equip liderat per l’americà Rowan i va acabar perdent per 69-79.

Una vegada finalitzades les promocions es confirmen els descensos de Cercle Gijón i Safir Fruits Alginet a EBA.

Tristesa, molta tristesa la que vam poder observar a la finalització del partit de Safir Fruits Alginet. Un pavelló abarrotat de públic, amb un ple històric i cadires supletòries al voltant de la pista, una pancarta a la part alta de les graderies animava al seu equip: «SAFIR FRUITS ALGINET – LEB PLATA: LA IL·LUSIÓ DE TOT UN POBLE».

Ambient musical presagiava una gran vesprada de bàsquet. Hi havia un moderat optimisme per les últimes trobades realitzades pel conjunt en la seua pista talismà i les cares al final del partit eren de desolació, ulls plorosos i un nus en la gola ens envaïa a molts, són quasi trenta anys realitzant les cròniques de l’equip, recentment he escrit el llibre del 50 aniversari del Club i per tant em sent copartícip de les seues alegries i tristeses i aquest ascens a aquesta bonica lliga i aquests partits en el nou pavelló feien pensar en el somni de la salvació i gaudir una temporada més de bàsquet d’elit.

El partit era molt complicat el primer quart, després d’un 0-5, arriben empats a 8, 10, 12, 16, acabant amb avantatge visitant 16-19. En el segon quart Safir Fruits tarda uns minuts a agafar ritme i Algesires se’n va de huit amb el 16-24, canastres de Luis Verdeguer, Adrián Gálvez i s’empata a 24, els estrangers d’Algesires anotaven amb facilitat i ficava al seu conjunt per davant, Rowan anotava un nou triple i 30-35 a tres minuts per al descans, pilotes a Rokas i Zurbriggen, ix Sergio Romero i amb cinc punts seus i un gran triple de Rokas empaten a 40, Safir Fruits té vint segons de possessió per a intentar anar-se’n amb avantatge al descans, greu error en la passada i damunt en els últims segons Reynolds anota un llunyà triple posant un 40-43 al descans i maçada moral per a Safir Fruits Alginet.

Després de descans i en la tercera quart arriba el moment clau del partit i potser que podia haver canviat el destí de l’eliminatòria, dos triples consecutius de Miguel Martínez i Alejandro Zurbriggen i a continuació una altra canastra de Miguel posen a Safir Fruits sis a dalt amb el 52-46, uns atacs precipitats i el gran jugue visitant en pocs minuts empaten a 52 i tallen l’intent de remuntada local, avantatges mínims, empats i final de la tercera quart amb el 58-59, tot per decidir en un últim quart apassionant i encara sent molt difícil, continuaven existint esperances de remuntar aquests deu punts.
Dos primers minuts sense anotar Alginet i Algesires que ja havia marcat territori, la canastra de Rokas posa el 60-65, entre Rowan, Ndiaye i Reynolds allunyen al seu conjunt i es posen deu a dalt amb el 61-71 mancant 5,40 per al final, ara sí pràcticament tot decidit i missió impossible si més no guanyar el partit, Jose Canales té el gest simbòlic de jugar els últims minuts amb l’equip de la casa que va aconseguir l’ascens, final dur amb un triple del gran capità Adrián Gálvez que posa el definitiu 69-79.

Des de la junta directiva del CB Alginet s’ha donat les gràcies pel suport que el poble ha donat al SAFIR FRUITS ALGINET.

“Ha estat una temporada extraordinària que tardarem molt de temps en oblidar i gràcies a tots/totes de nou perquè mai s’havia vist al poble d’Alginet i pobles de la comarca, bolcats d’aquesta manera animant sense descans a un equip de bàsquet. Hem donat un eixample a tot arreu i volem dir-vos que anem a treballar perquè molt prompte puga’m gaudir de nou a Alginet de l’esport de la cistella a aquest nivell. Gràcies!!! Tornarem. Un poble, un equip, una il·lusió!” Junta Directiva CB Alginet