Setmana de baixes temperatures

Compartir:

El Ministeri de Sanitat ha emés un avís d’alerta nivell 2 per baixes temperatures a les províncies de València i Alacant.

Recomanacions generals per a prevenir els efectes del fred sobre la salut

– En l’exterior, respire pel nas i no per la boca, ja que l’aire es calfa en passar per les fosses nasals i així disminueix el fred que arriba als pulmons.
– Extreme la precaució en cas de gel als carrers.
– Convé tindre en compte que diverses capes de roba fina protegeixen més que una sola gruixuda, en formar cambres d’aire aïllant entre elles.
-Si fa servir fumeral, ventile l’estada amb freqüència per a evitar l’acumulació de CO?. Ventile la casa almenys dues vegades al dia, durant 15 minuts cadascuna de les vegades, per a assegurar la renovació de l’aire. Apague les estufes elèctriques i de gas durant la nit.
– No prengues medicaments sense recepta mèdica, tingues en compte que alguns medicaments precipiten els problemes derivats de l’exposició al fred.
– Prenga una alimentació variada, consumisca diàriament fruita. Bega líquids, encara que no tingues set, sobretot aigua i begudes calentes i evite el consum d’alcohol, ja que disminueix la sensació de fred.
– Mantinga’s sempre ben informat sobre les previsions meteorològiques abans d’eixir de casa.
– Encara que qualsevol persona pot patir un problema relacionat amb les baixes temperatures, procure prestar major atenció a les persones que puguen estar en situació de vulnerabilitat davant el fred. En cas necessari, contacte amb el seu professional sanitari.
– Es recomana la vacunació contra la grip en persones majors de 65 anys i en les quals pateixen alguna malaltia crònica (cardiopulmonar, metabòlica i immunodeprimits).