Una festivitat de Sant Antoni Abat diferent

Compartir:

La crisi sanitària provocada per la COVID 19 obliga a no poder gaudir de la tradicional Foguera de Sant Antoni ni de la benedicció dels animals que cada Gener ens recordaven que començàvem un any nou.

El seminarista Paco Espert Arnàndis explicava que “enguany sols farem les celebracions litúrgiques dins de la Parròquia. Unes celebracions que consistiran en tres dies de Tridu on abans de la missa s’exposarà al Santíssim Sagrament i es realitzarà l’oració del Trisagi. Cal destacar aquesta celebració que és de les més antigues que conservem. Una oració cantada en honor a la Santíssima trinitat. Una joia religiosa, musical i etnològica dels alginetins i alginetines que deguem cuidar, són pocs els pobles que conserven el cant del Trisagi”.

El diumenge 17 a les 12?h es celebrarà la Solemne Eucaristia en honor al Sant i en la qual s’exposarà per a la veneració dels fidels la relíquia de Sant Antoni que té la parròquia.

“Una relíquia que fou duta des de Roma en el segle XVII per l’arquebisbe Sanchis. Aquesta relíquia és un trosset del crani del sant i es guarda a un  reliquiari de plata sobredaurada amb forma de cor, dit relicari data del segle XVII”, explicava Espert.