Xarrada sobre les disfuncions del sòl pelvià a la Casa de Cultura

Compartir:

L’11 de setembre a les 19.00h en la Casa de la Cultura es va a realitzar una xarrada informativa sobre el servici i sobre les disfuncions del sòl pelvià a càrrec de Cinta Gómez Tomas, doctorada en Fisioteràpia.

Les disfuncions del sòl pelvià afecten a un 30-40% de la població, especialment a les dones. En molts casos són considerades “normals”, i la por, la vergonya o el tabú a parlar d’aquesta àrea fa que entre el 50-80% de les persones no acudeixen a consulta.

Els factors de risc més freqüents per a sofrir un problema en el sòl pelvià són:

1. Embaràs (l’edat de la mare i els bebès amb alt pes (major a 4 kg))

2. Part (distensió dels teixits musculars i lligamentosos de subjecció) i el trauma perineal en el part (fòrceps, espàtula, esquinçament, episiotomia).

3. Menopausa, la pèrdua d’elasticitat dels teixits, to muscular i la deficiència d’estrògens, fan que es puguen manifestar disfuncions.

4. Baix to muscular del sòl pelvià, per sedentarisme o pobra condició física. Un mal estat general de salut està relacionat amb incontinència i prolapse.

5. Estrenyiment crònic i excessiu per a defecar. L’esforç defecatori causa un sobreestirament del sòl pelvià

6. Tos crònica i tabaquisme. Els augments de pressió repetits que causa la tos dins de l’abdomen produeix afebliment del sòl pelvià, descens dels òrgans pèlvics (prolapse) i incontinència d’orina.

7. Cirurgia en el sòl pelvià (per prolapse, incontinència urinària, histerectomia o altres).

8. Sobrepès, l’índex de massa corporal major de 30 és un altre factor de risc.

9. Treball amb càrregues, esforços abdominals.

10. Esports d’impacte o intens entrenament esportiu.

 Per a assistir a la xarrada es necessari reservar plaça antes del dijous 10 per via WhatsApp o mail 665 097 72 correu cintagomezfisioterapia@gmail.com o a la Clínica Fisiopostural d’Aginet ( Av/ Poble Nou n67)