Alginet es prepara per a celebrar la festivitat de la Mare de Déu dels desemparats

Compartir:

Aquest cap de setmana, la Confraria de la Mare de Déu dels Desemparats i la parròquia amb el suport de la regidoria de festes ha programat tres dies per a celebrar la festivitat de la mare de Déu.

Uns actes que estan realitzant-se des del 2022 i que busca consolidar-se entre els alginetins i alginetines.

El programa previst començarà el divendres 17 de maig a les 19 h on es realitzarà el trasllat de la imatge a muscles des de la seua capella, eixint per la plaça per a entrar per la porta principal de l’església. Una vegada dins del temple, la imatge serà entronitzada a l’altar major.

Ja de nit hi haurà una vigília d’oració davant la imatge.

El dissabte, les campanes repicaran a les 12 del migdia per anunciar la festa.

Ja de vesprada, a les 18 h es realitzarà l’ofrena de flors a l’interior de l’església per a seguir amb la Solemne Eucaristia que donarà pas a la processó.

Al finalitzar l’Eucaristia, cap a les 20 h, començarà la solemne processó que recorrerà els carrers de Sant Antoni, Rei en Jaume, Magistrat Greus, Plaça del País Valencià, Sant Vicent, Cervantes, Colón, Alfonso, Eulalia Escobet i carrer Major. Al finalitzar tindrà lloc un castell de focs artificials i a les 22.30h Ronda en honor a la Mare de Déu, que oferirà el Quadre de Balls a la plaça de la Font.

Els actes programats finalitzaran el  diumenge a les 8 del matí amb el Rosari de l’Aurora on amb la imatge de la Mare de Déu recorrerà  els carrers de la Plaça del País Valencià, Puríssima, Plaça del Mercat, Arquebisbe Sanchis, Cervantes, Sant Vicent, Venerable Beferull i  Colón resant el Sant Rosari. Al finalitzar, la Confraria de la Mare de Déu, oferirà orxata i fartons als assistents.