Alginet es prepara per a les festes falleres

Compartir:

La localitat d’Alginet, amb 6 comissions falleres, ja està posant en marxa tot el necessari per a celebrar les festes Josefines. Els monuments comencen a enlairar-se als carrers i els casals ja estan ultimant els detalls per a viure els dies grans d’aquesta festa.

El divendres 15 de març, amb els monuments al carrer, la Junta Local Fallera ha programat, a les 19 h, a la plaça de la Constitució la Germanor Fallera. Una festa on es congreguen totes les falles i on no falta la música i la diversió.

El dissabte 16 de març, a les 18.30 h els fallers i falleres es congregaran a la plaça per a realitzar el trasllat per a portar la imatge de Sant Josep des de l’ermita fins a l’església.

En arribar la imatge a l’església es llançarà una minimascletada nocturna.

El dilluns 18 de març, les flors seran les protagonistes amb l’ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats. Les 6 comissions desfilaran davant de la verge per fer entrega del ram de flors a la geperudeta. L’ofrena començarà a les 16.30 h per als no fallers i els fallers no vestits amb la indumentària regional. Tot seguit els primers a desfilar seran la Falla Poble d’Alginet, Sant Josep, Palleter, La Dolçaina, La Manta al Coll, Poble Nou i per últim la Junta Local Fallera.

El 19 de març, últim dia de falles, serà el moment de tornar la imatge de Sant Josep a l’ermita. Les comissions falleres realitzaran el trasllat del patró d’Alginet que començarà a la 1 del migdia.

Ja de nit, els monuments fallers seran consumits per les flames donant pas a les falles del 2025.