Alginet s’adhereix a la Xarxa contra la Violència de Gènere de la Diputació de València

Compartir:

L’onzena Assemblea de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València va aprovar este dimarts l’adhesió de 25 nous membres a la plataforma que treballa conjuntament per a donar resposta a la violència exercida contra les dones.

Entre les noves incorporacions es troben quatre municipis de la Ribera Alta com són Alfarb, l’Ènova, Antella i Alginet.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alginet, Carmen Ribera, explicava que “des de l’equip de govern estem molt contents per aconseguir adherir-nos a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere”.

Els requisits bàsics per a accedir a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València, que inclou ja a 236 dels 266 municipis de la província, són disposar d’una Regidoria i un Pla d’Igualtat o contra la violència de gènere propis, i estar adherits al Servei Telefònic ATENPRO d’atenció i protecció a les víctimes, en el cas dels municipis de menys de 20.000 habitants.

Ribera comentava que “este any per fi s’ha creat la Regidoria d’Igualtat i s’ha dotat en els pressupostos d’una línia per a aquesta regidoria obtenint així tenir completats els requisits que se’ns demanava per poder adherir a la localitat d’Alginet a la Xarxa de municipis contra la violència de gènere”.

Amb la incorporació d’Alginet a esta Xarxa s’eleva a 32 els ajuntaments de la comarca i a 236 dels 266 municipis de la província adherits a la xarxa.

La vicepresidenta Enguix va confirmar l’increment de 200.000 euros en les subvencions que rebran enguany els consistoris que formen part de la Xarxa.