Alginet s’enfrontarà al Sueca en les semifinals d’ascens a 1a Nacional a Lliga EBA

Compartir:

Text: Alfons Juan Imatges: Alfonso Saldaña

Aquest passat cap de setmana en una doble jornada de dissabte i diumenge s’han resolt les eliminatòries de quarts de final de la fase d’ascens de 1a. Divisió Nacional a lliga EBA .

En jornada de dissabte com a partits d’anada tenim la clara victòria de Vila-real a Mutxamel per 46-74 i també aclaparadora la superioritat de l’equip castellonenc enfront de l’alacantí en el partit de tornada del diumenge per 68-35.

En la segona eliminatòria de quarts, el Benifaió va perdre en la seua pista enfront del potent conjunt de l’Il·licità d’Elx per 62-73 i en el partit de tornada nova derrota del Benifaió enfront de l’Il·licità-Caixa Rural Central per 82-56.

En la tercera eliminatòria de quarts, la més competida de totes pels marcadors tan ajustats, en el partit d’anada del dissabte victòria del C.B.Sueca en la pista de Jóvens Almàssera per 82-86 i en el partit de tornada del dia següent diumenge es va produir un sorprenent empat a 75, com a compte la diferència de punts i no les victòries, es va donar per bo l’empat i el Sueca passa a semifinals gràcies als quatre punts favorables del partit d’anada.

Finalment en la quarta eliminatòria Safir Fruits Alginet va véncer el dissabte en la difícil pista de Montemar d’Alacant per 72-76 i en el partit de tornada el diumenge al matí amb un pavelló ple i un ambient musical i festiu, va portar als jugadors a realitzar un gran partit, clara victòria de Safir Fruits Alginet enfront de Montemar per 81-42.

Com el quadre ja estava confeccionat, ara tenim en semifinals els enfrontaments entre C.B. Il·licità-Vila-real el dissabte a la vesprada i el diumenge a la vesprada partit de tornada a Vila-real.

I el plat fort, una semifinal entre els dos conjunts de la Ribera, el dissabte a les 19.30 en el Pavelló Municipal d’Alginet partit de luxe entre Safir Fruits Alginet i C.B.Sueca i el diumenge a les 19 hores en el Nou Pavelló «Els Oliveretes» partit de tornada per a buscar el passe a la final entre Sueca i Alginet.

El següent cap de setmana del 12 i 13 es jugaria la final i el 3r i 4t lloc, sempre com fins ara en eliminatòria d’anada i volta.

Té molta importància l’ordre dels quatre primers perquè està en joc el nombre de places per a la lliga EBA, a dia de hui sembla garantit que tindrà plaça en EBA els dos finalistes i en unes setmanes se sabrà si també arriben les places al tercer i quart classificat.

Pel que respecta al conjunt de Safir Fruits Alginet acabat d’ascendir a la lliga LEB Plata, continuen les reunions de la seua Junta Directiva per a preparar tot el dossier a entregar a la Federació Espanyola i s’està preparant una gran campanya de captació de socis en la localitat i pobles limítrofs oferint el passe de temporada per una simbòlica aportació econòmica. A més es pensa visitar a moltes empreses de la comarca sol·licitant la seua ajuda per a poder sufragar els quantiosos desplaçaments que haurà de suportar en la següent temporada 2021-22.