El primer premi va ser per a L’alfàbega i el segon per a «El Llorer»
La X edició de la fira gastronòmica Menja’t Sollana va celebrar el passat 22 de setembre al Centre d’Oci Suylana el I Concurs Professional de Paella Valenciana amb Taronja, una recepta creada expressament per a l’ocasió pel xef Raúl Magraner —campió del món de Paella Valenciana i xef del restaurant Bon Aire del Palmar— amb l’objectiu d’unir tradició i producte valencià.
Els establiments d’Alginet van ser els grans protagonistes de la jornada:
- L’Alfàbega, amb el seu cuiner Víctor Sanchis, es va alçar amb el primer premi del concurs.
- El Llorer, amb el xef Sajjad Ahmed, va aconseguir el segon premi.
El certamen va comptar amb la participació de vint restaurants de tota la província, on també va estar el de San Patricio d’Alginet. A més de la paella amb taronja, els participants havien d’elaborar obligatòriament un plat lliure preparat amb alvocat.
El jurat, d’alt nivell gastronòmic, estava format per figures com Juan Carlos Galvis (primera estrella Michelin de València), Óscar Torrijos (estrella Michelin), Ulises Menezo (estrella Michelin amb el seu restaurant Sushi Kaido de València), Daniel Arnal (director del CdT València) i els periodistes gastronòmics Vicente Gil i Pedro Mocholí.
Imatges de Menjat Sollana i Tere Lurbe