Alginetins a la ultramarató Gegant de pedra

Compartir:

Dissabte 5 de juny, a la localitat de l’Alcora, es va realitzar la ultramarató BTT de l’Open d’Espanya més coneguda com a gegant de pedra.

Una de les marxes més dures de l’estat i on, els esportistes han de superar 200?km i 6500?m de desnivell positiu acumulat, en un recorregut tècnic i espectacular a les muntanyes de Castelló i Terol.
Amb el Penyagolosa de testimoni 10 esportistes d’Alginet, 9 d’ells integrants del Club Ciclista el Castell d’Alginet, s’aventuraren a afrontar el repte.

Vicent Roig, Edu Bèrnia, Felipe Aliaga, Felipe Garcia, Isidro Petit, Luís González, Óscar Sánchez, Pedro Castillo, Vicent Canet i Ramón Asensio van estar dalt la bici més de 15 hores.

Dels 630 inscrits 417 van finalitzar la prova. Tal com comenten els alginetins “al nostre grup la proporció va ser semblant. És un nombre alt de “finishers” comparat amb anteriors edicions, però és que molts dels participants no és la primera volta que ho intenten. El repte és aplegar a la meta, competir-la seria un somni”.

Amb 16h12min dalt la bici aplegaren a meta els últims del grup. “Les sensacions són indescriptibles. L’esforç i sacrifici es veuen recompensats de moltes formes: els paisatges, la gent, els companys i, sobretot, la lluita amb u mateix per fer front a cada adversitat del camí; i el trofeu més simple: una pedra. Una pedra que tots volem tindre a casa. En una prova tan dura no pot fallar res: des de la mecànica a l’alimentació, la hidratació, l’oratge…”, comentava Vicent Roig.

Una marató que de segur no oblidaran.