Ángel Cepeda, nou tècnic del CB Alginet per a la pròxima temporada

Compartir:

Text de Lluís López.

El Club Básquet Alginet ja té entrenador per a la pròxima temporada: Ángel Cepeda. L’experimentat tècnic arriba a la direcció del primer equip per a la temporada 2024-2025 després de collir un extens coneixement des de les banquetes. I és que, des dels seus inicis, Cepeda ha sabut traslladar la idea inicial d’un projecte a la posterior consecució d’objectius. Des d’ascensos d’EBA a LEB Plata, passant per pujades a LEB Or, fins a aconseguir campionats com el del júnior autonòmic del Do Bosco en les seues dues temporades passades. Allí ha aconseguit classificar per primera vegada en la història les categories de cadet i júnior al Campionat d’Espanya.

A més, ara que ja es coneix la volta de Pedro Martínez a la direcció del València Basket és important destacar la seua relació amb Ángel Cepeda. El nou tècnic de l’Alginet va ser un dels entrenadors ajudants de Martínez en l’única temporada en la qual el conjunt taronja es va proclamar campió de la Lliga Endesa en 2016. Paraules majors, de la mà de qui pintarà la pissarra de l’Alginet durant la pròxima campanya.

Cepeda va fer els seus primers passos com a entrenador l’any 2002, a càrrec del LEB Or del Básquet Mallorca, en aquells dies conegut com a Club Básquet Inca. Després de 10 anys com a tècnic a les illes, Cepeda va passar a dirigir l’ENCEBA Guadalajara en la divisió de LEB Plata. Eixe any es va proclamar campió de la Copa LEB Plata, quedant-se a les portes d’aconseguir la Final Four (semifinals) d’ascens a LEB Or.

Després d’acompanyar a Pedro Martínez en el triomf de la lliga ACB, Cepeda va passar a encarregar-se de l’equip filial del València Basket. Als seus comandaments, el segon equip taronja va aconseguir els que van resultar ser els seus dos únics ascensos a la categoria LEB Plata, finalitzant aquesta etapa en 2021.

Tots aquests resultats li han permés desprendre la confiança necessària que li ha permés estar a càrrec de diferents workouts i col·laboracions puntuals amb clubs interessats en les seues indicacions esportives. En eixe sentit, ha treballat amb federacions d’altres països i ha desenvolupat accions formatives amb altres entrenadors.

Després del descens a lliga EBA de l’Alginet corren temps de recomposició de cara a la pròxima temporada. A partir d’una base que partirà d’alguns jugadors del LEB Plata d’aquesta passada campanya, el club alberga una pedrera jove i dedicada, que ha demostrat estar preparada i en constant formació. De fet, el segon equip s’ha quedat a les portes de les semifinals d’ascens a Lliga EBA, després de la derrota diumenge passat davant el Jovens Almàssera. Tanmateix, això tradueix la disciplina i la capacitat de projecció dels més joves del Club Bàsquet Alginet de cara a la pròxima temporada.