Clausura de l’any de Sant Josep

Compartir:

Text de Paco Espert.

Aquest any 2021 hem celebrat l’Any de Sant Josep, decretat pel Papa Francesc, amb motiu del 150 aniversari de la declaració de sant Josep com a patró de tota l’Església Universal.
Al nostre poble han sigut diferents els actes extraordinaris que hem celebrat amb motiu d’aquest any josefí. Destacant la celebració dels Set diumenges en la parròquia, cosa inusual, perquè la tradició és realitzar-los en l’ermita. La imatge del nostre patró hi ha presidit l’altar major durant tot aquest any amb el baldaquí confeccionat recentment.

Hui diumenge, 12 de desembre, celebrarem la clausura d’aquest any de sant Josep. Els voltejos de campanes anunciaran la festa magnífica des de bon matí.

I a la vesprada se realitzaran manualment per a la processó.


A les 12:00 h es cantarà el Te Deum, una peça musical composta pel mestre Francisco Huerta per a les grans celebracions, aquest després de molts anys es tornarà a interpretar.

Seguidament celebrarem la solemne Eucaristia en honor al nostre patró cantada en valencià.


A les 17:00 h començarà la tradicional processó que aquest passat agost no poguérem realitzar per les circumstàncies sanitàries. Encapçalarà la comitiva la Muixeranga seguiran les danses, el carro de la murta, la creu parroquial del segle XVII obrirà la part religiosa. A aquesta la seguirà l’estàndard i els fidels amb els ciris, Junta Local Fallera, representants de les distintes falles i festes de barri, festers 2022, sant Josep, les autoritats eclesiàstiques i civils i la Societat Artística Musical d’Alginet.

Convidem a tots els veïns a engalanar els balcons i carrers de la millor forma possible, perquè són un element essencial per a la processó. També a participar en tots els alginetins i alginetines que vulguen acompanyar a sant Josep en la processó amb el ciri, podent-lo adquirir a la parròquia.

Després de dos anys sense poder realitzar-la per fi els nostres carrers tornaran a engalanar-se en honor al nostre estimat patró perquè torne a presidir la seua casa, la seua ermita.