Coagri premiada per la seua labor ambiental en el reciclatge d’envasos agraris

Compartir:

Com cada any el Sistema de Recollida d’Envasos de fertilitzants i fitosanitaris (SIGFITO) reconeix a aquelles empreses que més conscienciades estan amb el medi ambient.
Enguany i en concret, a la Comunitat Valenciana, els punts de recollida que més han reciclat en 2020 han sigut la Cooperativa Agrícola d’Alginet i l’empresa Fitover, S.L.

El dimecres 10 de novembre, Eliseo Guerrero, director general de Coagri, Soraya Ramos, tècnica agrícola i la treballadora Concha Valbuena, van rebre de mans de SIGFITO una placa i un xec que reconeix l’esforç que realitzen els punts de recollida en la conservació del medi ambient.

Coagri té habilitat un punt de recollida on els agricultors han d’entregar els seus envasos buits amb el símbol de SIGFITO. Una vegada depositats en aquests centres se’ls facilita un albarà perquè els agricultors puguen justificar el seu compliment amb la normativa.

A la Comunitat Valenciana es van reciclar, en 2020, 629.170 quilos d’envasos, 103.585 quilos més que en 2019, any en què es van recollir 525.585. El que demostra una sensibilitat ambiental cada vegada major dels agricultors.

Amb tots aquests envasos reciclats s’ha estalviat l’emissió d’aproximadament 943.755 quilos de CO?, un exemple d’economia circular que incideix directament en el sector agrícola.