Comença la vacunació d’adolescents i preadolescents en Alginet

Compartir:

El centre de Salut d’Alginet ha començat ja a vacunar als veïns i veïnes de 16 i 15 anys. Des de conselleria recorden que:

• La citació per a la vacunació es realitzarà mitjançant SMS o trucada telefònica al telèfon de referència que conste en el Sistema d’Informació Poblacional (SIP)-Targeta Sanitària. En el següent enllaç es pot actualitzar les dades de targeta: http://coronavirus.san.gva.es/ca/web/vacunacion/datos-contacto

• Les persones menors de 16 anys (que no els hagen complits) hauran d’acudir al centre de vacunació acompanyades de la seua mare/pare/tutor o bé aportar una autorització de vacunació. Els majors d’aqueixa edat podran acudir sense acompanyants . En cap cas serà necessària la signatura d’un consentiment informat per a la vacunació.

• Les vacunes que s’oferiran seran qualsevol de les autoritzades a Espanya per al seu ús en aquestes edats (Comirnaty -PfizerBiontech i Spikevax -Moderna).

D’acord amb la fitxa tècnica de cada vacuna, només poden administrar-se a partir dels 12 anys complits, per la qual cosa s’haurà d’esperar al compliment d’aqueixa edat per a la vacunació.

Procediment a seguir per a la vacunació

• En el centre de vacunació es verificarà l’edat de la persona a vacunar i, si té menys de 16 anys, es comprovarà que està acompanyada per la seua mare/pare/tutor o aporta l’autorització degudament signada (una vegada comprovat no és necessari recollir-la).

• A les persones citades a vacunar (o en el seu cas als seus acompanyants) se’ls facilitarà el full informatiu corresponent a la vacuna que es vaja a administrar, seguint les indicacions pertinents en cada cas.

• Totes les vacunes administrades hauran de registrar-se en el Sistema d’Informació Vacunal (SIV).