Els veïns d’Alginet se sumen al Repte del Reciclatge

Compartir:

Els 16 municipis que participaran en aquesta edició del “Repte del Reciclatge”, integrats en la zona de Consorci Ribera i Valldigna són: Alzira, Algemesí, Sueca, Cullera, Carcaixent, Tavernes de la Valldigna, Alginet, L’ Alcudia, Benifaió, Alberic, Almussafes, Montserrat, Castelló, Turís Guadassuar i Carlet.

El Repte del Reciclatge serà el 30 d’abril a la localitat d’Alginet on els ciutadans podran participar en diferents activitats lúdiques i educatives per a conéixer de primera mà la necessitat de reciclar de manera correcta i els seus beneficis per al medi ambient.

La iniciativa, en la qual també participen la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i el Consorci Ribera i Valldigna premiarà el municipi que aconseguisca reciclar “Més, Millor, Sempre” els seus envasos de plàstic, llandes i brics al contenidor groc.

El dia 30 d’abril Alginet rebrà una visita molt especial: el Comando del Reciclatge. Es tracta d’una acció de conscienciació i informació ciutadana per a oferir una nova vida als envasos que es depositen als contenidors groc (lates, brics i envasos de plàstic) i blau (envasos de cartó i paper) plantejada com una competició entre municipis.

S’han establit un premi de 6.000 euros que, en el cas que la localitat d’Alginet resulte guanyadora del repte, es destinarà a l’Associació Contra el Càncer d’Alginet i a l’Associació de familiars de malalts d’Alzheimer d’aquesta localitat.

L’acció està plantejada seguint estrictes protocols de seguretat sanitària i té com a objectiu desmitificar les faules entorn del reciclatge i sensibilitzar la població de la seua importància per a la cura del medi ambient i del planeta. La campanya persegueix la interacció “cara a cara” amb el ciutadà, intentant que totes les accions siguen permeables a les organitzacions, tradicions i cultura de l’àmbit geogràfic sobre el qual s’actua.

Es tracta que les pròpies institucions, organitzacions, clubs socials i esportius, associacions i centres d’ensenyament de cada localitat, siguen partícips i impulsors de la iniciativa. Les seues accions in situ permetran arribar al major nombre possible de veïns i llars amb la finalitat de multiplicar els resultats de la campanya: informar correctament i resoldre dubtes per a augmentar la separació correcta de residus, el que fa possible el seu posterior reciclatge.

El dia de la visita, el divendres 30 d’abril una carpa identificativa amb el “Repte del Reciclatge” i un vehicle identificatiu de la campanya, la “Furgoneta del Reciclatge” s’instal·larà al Carrer Sant Vicent enfront del mercat municipal. Rebrà la furgoneta el regidor de Serveis Municipals, Miguel A. Garrido i el regidor de Medi Ambient, Francisco Bellver i romandrà en aquest emplaçament fins a la dues de la vesprada realitzant diferents activitats per a interactuar amb la població, amb l’objectiu de resoldre dubtes sobre com reciclar correctament els envasos. A més, es realitzaran diverses xarrades informatives en l’IES Hort de Feliu i al Col·legi Sagrado Corazón de Jesús.