La COVID ens ha donat una treva però no se n’ha anat de les nostres vides

Compartir:

Amb aquestes paraules, el Coordinador del centre de salut d’Alginet, el doctor Javier Lesmes, començava la conversa amb La Veu d’Alginet per conéixer a hores d’ara com està funcionant el Centre de Salut. Actualment, Alginet està en l’anomenada “nova normalitat”.

Des del Centre d’Alginet s’han aplicat unes mesures per tal de fer més fàcil i segur la visita al centre.
Des de la coordinació del mateix ens recorden que la COVID 19 continua activa i que cal utilitzar la mascareta, mantenir el distanciament social i rentar-se contínuament les mans.

Com actuem si necessitem anar al Centre de Salut?
El primer que cal fer és telefonar al Centre de Salut i deixar missatge al nostre metge o metgessa. Ells ens tornaran la trucada i faran una valoració per si cal desplaçar-se o no al centre.
“El que busquem és evitar la visita innecessària al Centre de Salut”, explicava Lesmes.

En cas d’anar que he de fer?
Quan arribem al Centre de Salut, un treballador ens rebrà a la porta per saber que necessites, si estàvem citats, si necessitem replegar algun document, etc. Amb aquesta figura es distribueix a la gent per tal d’evitar les aglomeracions dins del centre.
A més hi ha uns panels indicatius i unes línies de color per saber per on entrar depenent d’allà on anem.
Es continua amb les zones diferenciades de pacients respiratoris, no respiratoris i pediatria per evitar possibles aglomeracions i tenir espais segurs.

S’estan fent revisions?
Des del centre estan portant-se a terme les revisions per als escolars, usuaris del centre ocupacional, vacunes, analítiques…

Que he de fer si he d’anar a urgències?
Si necessitem anar a urgències el més aconsellable és en primer lloc cridar al telèfon d’urgències per saber si és necessari desplaçar-se al centre o no.

Que he de fer si necessite un medicament?
Igual que en les altres ocasions, cal telefonar al centre i el nostre metge o metgessa ens cridarà i valorarà si ens pot fer la recepta electrònica evitant el desplaçament o si hem d’anar per a visitar-nos.

En definitiva hem de recordar que la COVID 19 no se n’ha anat i que no hem d’abaixar la guàrdia. Hem d’intentar evitar desplaçaments innecessaris pel bé de la nostra salut i la dels nostres.