La sala d’actes de la Casa de Cultura de gom a gom per a la II Jornada Tècnica agroalimentària

Compartir:

El dijous 11 d’abril a les 5 de la vesprada, a la Casa de Cultura començava la II Jornada Técnica agroalimentària organitzada per la fundació Cajamar amb la col·laboració de la Caixa Rural d’Alginet, Coagri i l’Ajuntament.

Una jornada amb el títol “Present i futur del caqui” que va ser presentada per l’Alcalde d’Alginet, José Vicent Alemany, el president de la Caixa Rural, José Francisco Martín i el president de la Cooperativa Agrícola, Enrique González.

La primera xarrada va ser impartida pel tècnic especialista en caqui i fruita d’ós, Emilio Mataix que va parlar del Cultiu del caqui i les noves possibilitats.
Després d’una pausa, la jornada tècnica va continuar amb el doctor enginyer agrònom i coordinador del màrqueting operatiu de Bayer Cropscience, José María Soler que va explicar el “Control sostenible de la mosca blanca en el cultiu del caqui”.

Abans del col·loqui, Rosa Vercher, professora del departament d’ecosistemes agroforestals i investigadora de l’Institut Agroforestal del Mediterrani de la Universitat Politècnica de València i experta en plagues i control biològic, va comentar com millorar la gestió del caqui a través de l’ús de cobertes vegetals i tanques.
La II edició d’aquesta jornada del caqui finalitzà amb el col·loqui i la cloenda d’aquesta.