La SAMA ja té Banda Infantil

Compartir:

La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet va clausurar les nombroses activitats celebrades en novembre i desembre entorn de la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics, amb la presentació i el concert inaugural de la Banda Infantil i l’actuació de Stick Trenkat en el Teatre Modern, el diumenge 4 de desembre. Els responsables de l’entitat han mostrat la seua satisfacció pel seguiment que han tingut tots els actes.

La Banda Infantil, dirigida per Marc Sotorres, iniciava el seu camí amb l’entusiasme i la il·lusió de 33 xiquetes i xiquets, de 7 a 9 anys, que componen la formació i que pujaven per primera vegada a tocar en el Teatre Modern.

El director va triar un programa amb un lema, Ja no ens para ningú, que suposa tota una declaració d’intencions, i en el qual es van interpretar les obres Playing together, McRonald’s march y Tortoise race del compositor Jan de Haan (Started Book) i Creatures in the attic de Brian Balmages. En aquest esdeveniment, a càrrec de Lluís Espert (director del Centre Autoritzat d’Ensenyaments Professionals de Música) i de Sotorres, es va presentar a tots els músics davant l’auditori.

En la segona part del concert, va actuar el grup de percussió Stick Trencat amb un programa que tenia per lema Around the world [Al voltant del món] i que va suposar un viatge musical amb composicions vinculades amb Rússia, els EUA, el Canadà, Cuba, Mèxic, Alemanya i Espanya. Sotorres va dirigir a l’agrupació, composta per un total de 15 músics d’entre 14 i 35 anys, que va interpretar les obres Balalaikan holiday de Morris Alan, National anthem USA de John Stafford, Percussion score de Michael Jansen, El ball del repic de Josep Ros, Tequila de Chuck Rio, Xylophonia de Joe Green, Instant Carmen de Georges Bizet, i I will survive de Roberto Bravo.

Voro López, president de la SAM d’Alginet, ha assegurat que “la junta directiva celebra l’èxit de totes les activitats realitzades i està molt satisfeta pel resultat artístic i social”.  López ha subratllat que “hem rebut moltes mostres d’agraïment de pares i mares que van secundar amb la seua presència, i la de la ciutadania, el concert de la Banda Infantil i de Stick Trencat. Això és molt gratificant”; i considera que “aquesta nova formació infantil aporta saba nova al projecte que desenvolupem des de 1894”.