La Setmana de la Dona comença amb un concurs de Tik Tok per la igualtat i una exposició fotogràfica

Compartir:

El 8 de març, es celebra el Dia de la dona, un esdeveniment que busca donar visibilitat a la situació de la dona en la societat.

Des de l’Ajuntament d’Alginet, a través de la regidoria de la Dona, s’han programat diferents actes per a commemorar aquest dia. Uns actes que, per motius sanitaris causats per la pandèmia del COVID 19, aquest any seran molt virtuals.

Els actes comencem amb el I Concurs de TikTokers 8M d’Alginet. L’objectiu és utilitzar la plataforma TikTok per a llançar un missatge que reivindique el paper de la dona en la societat i la igualtat entre hòmens i dones.

Poden participar totes les persones residents a Alginet. Per poder formar part d’aquest concurs és imprescindible que la temàtica dels vídeos gire al voltant de la celebració de la Setmana de la Dona, la igualtat entre hòmens i dones, el rebuig al maltractament i la violència masclista, el valor de la coeducació… les bases a www.alginet.es.

El divendres 5 i fins al 13 de març, el Foto Club Alginet ha preparat una exposició al voltant de “La Dona Treballadora” i que es podrà visitar al Mercat Municipal.

El 8 de març, els actes es centraran a l’emissora local municipal i les xarxes socials.

A les 12 del migdia, la regidora de la Dona, Maria José Martínez, farà lectura del manifest que es podrà escoltar per la 107.4 i visualitzar per les xarxes de l’Ajuntament i La Veu d’Alginet.

Seguidament és el torn de què ha preparat l’associació cultural Algoleja. La lectura de poesies d’escriptores a càrrec de veïns i veïnes del poble.

En finalitzar aquestes lectures, que també es podran veure a les xarxes socials, serà el moment d’escoltar el concert de la SAMA anomenat Recordant el Concert de la Dona.

Ja de vesprada, al Facebook de la Biblioteca, es realitzarà la lectura-conte del llibre de Maria Montesori i diverses recomanacions de lectures al voltant de la Setmana de la Dona.

Del 8 al 13 de març, ECO Inventame pintarà un banc del poble de color morat i missatges als passos de vianants.

Del 9 a l’11 de març, Laura M. Pateon realitzarà a les escoles tallers d’igualtat amb històries personalitzades.