La Universitat de València exposa l’Arxiu Ismael Latorre Mendoza

Compartir:

El 22 de març , al hall de la Facultat de Magisteri, es va inaugurar l’exposició De la càmera a l’aula: fotografies de dones.

La professora i doctora de la Universitat de València, Helena Raussell Guillot, va tindre la iniciativa de proposar la mostra fotogràfica, de la família Latorre, a la Comissió d’Igualtat de la Facultat de Magisteri del Campus de Tarongers, després de conèixer la pàgina que l’Arxiu Ismael Latorre Mendoza (AILM) té a Wikimedia Commons, i valorar la qualitat de les imatges, així com el valor històric de l’arxiu. La Comissió d’Igualtat de la Facultat de Magisteri va posar fil a l’agulla, i ara es pot gaudir de les fotografies a la Universitat de València.

L’exposició, que estarà oberta al públic fins el dia 8 d’abril mostra 114 fotografies en 24 panells que van des de la dècada dels 30 a l’actualitat.

Els autors són les dues fotògrafes de la família: Laura Canet Lozano i Carolina Latorre-Canet i els tres fotògrafs: Ismael Latorre Mendoza, Gerard Latorre-Canet i Vicenç Salvador Torres Guerola.

En finalitzar l’exposicó a València, es mostrarà als alumnes universitaris d’Ontinyent, i en novembre en la Facultat de Socials del Campus de Tarongers.

«L’equip directiu de la Facultat de Magisteri està obert a que aquesta mostra històrica i fotogràfica puga ser visualitzada en institucions culturals de la nostra societat. S’ha de dir que algunes d’aquestes fotografies mai abans s’havien exposat, són inèdites, tot i que l’Arxiu Ismael Latorre Mendoza, ja havia alliberat tot el contingut ara exposat al projecte de Wikimedia Commons», explicava Vicenç Salvador, arxiver de l’arxiu d’Ismael Latorre Mendoza.

Els 24 panells de l’exposició estan dedicats especialment als projectes dels fotògrafs de l’Arxiu i a les exposicions que s’han fet històricament.

«Per això es pot gaudir de fotografies de l’Índia o Cuba de Carolina Latorre Canet, exposades en diferents pobles i a la mateixa ciutat de València; o el projecte Feines de Casa, amb el qual Carolina va rebre un premi nacional de fotografia. Lògicament les imatges històriques d’Ismael del camp, de les feines de les dones al poble d’Alginet, etc., donen un pes molt especial a aquesta mostra històrica», comentava Salvador.