L’ajuntament d’Alginet lliura els guardons del XXX premi de Narrativa Curta en Valencià

Compartir:

Tres dècades, porta l’ajuntament d’Alginet convocant el premi de Narrativa Curta en Valencià 25 d’abril adreçat als més joves de la localitat.

Trenta anys premiant les històries, en valencià, imaginades i creades pels xiquets i xiquetes de la localitat.

El divendres 23 d’abril, a les 7.30 h de la vesprada, la regidora de joventut, Virgínia Company, acompanyada per la tècnica de Cultura, Teresa Boluda, van encetar l’acte de lliurament al Teatre Modern.

Company va disculpar la no assistència del regidor de cultura, Vicent Gaya, per motius personals.
L’acte començà amb les paraules de la regidora per a continuació llegir l’acta del jurat, format per Vicent Simbor i Roig, Josep F. Nogués i Quixal i. Urbà Lozano i Rovira. La tècnica de Cultura va assenyalar que, per motius personals, Urbà es va abstenir de participar en la deliberació de la categoria A.

Tot seguit es va nomenar un a un els participants. Els accèssits en la categoria D van ser per a Martina Aguilar Pacheco, Carla Aleixandre López, Andreu Añón Alemany, Júlia Casany González, Alexia Estruch Espert, Tono Estruch Gil, Neus García Torrent, Sergi Hervás Ruíz, Dídac Llopis Escutia, Andreu Martínez Gómez, Laia Orts Riva, Abril Perera Ordoñez, Blai Quiles Espert, Carmen Roig Beferull, Elena Roig Martínez, Abril San Antonio Ausina.

El tercer premi en la categoria D, dotat amb un val per adquirir llibres en valencià, en qualsevol llibreria del poble per valor de 100?€, va ser per a l’obra La biblioteca màgica, de Josep Arnandis Vicario, del col·legi Mestre Emili Luna.

El segon premi dotat amb un val per adquirir llibres en valencià, en qualsevol llibreria del poble per valor de 150?€ va ser per a l’obra Excursió amb els micos, de Marcel Montero Martínez, del col·legi Sagrado Corazón de Jesús.

I el primer premi dotat amb un val per adquirir llibres en valencià, en qualsevol llibreria del poble per valor de 200?€ va ser per a l’obra El codi del drac, de Claudia García Sanfelix, del col·legi Pepita Greus.

En la categoria C els accèssits van ser per a Claudia Blasco Rubio, Nerea Bosch Sánchez, Ariadna Bosch Senabre, Ainhoa Bru Escutia, Didier Castillo Bustos, Vega Company Canet, Laia Cristo Lorite, Soraya Ferrer Soler, Irene García Ros, Lara Giménez Martí, Álvaro Martí García, Perpetual Obone, Brahim Rafai, Arnau Roig Boluda, Paula Rosado Esteve i Fei Xiang.

El tercer premi de la categoria C va ser per a l’obra Nelo, el del Palmar, de Ferran Roig Calabuig, del col·legi “La comarcal” de Picassent.

El segon premi va ser per a l’obra Rotterdam, un poble amb una maledicció, de Toni Martínez Company, del col·legi Vicente Blasco Ibáñez.

El primer premi va ser per a l’obra El xiquet que espolsava cacau, de Júlia Ramos Blanco, del col·legi Sagrado Corazón de Jesús.

En la categoria B els accèssits van ser per a Alexandru Constantin, Laura Cordellat Ruíz, Mar Cubero Santafé, Raquel Gil Ruiz, Josep Hervás Gosp, Marc Martínez Royuela, Alba Moreno Galera, Marcos Ortuño Cardona, Jose Miguel Rubio Navarro i Sara Samson González.

El tercer premi va ser per a l’obra El riu de la casa de Magdalen, de Miquel Zurriaga Márquez, de l’IES “Hort de Feliu”.

El segon premi va ser per a l’obra La figuera del senyor Martí, d’Andreu Pla Espert, del col·legi Sagrado Corazón de Jesús.

El primer premi va ser per a l’obra Desconeguts en la mar, de Paula Cortina Pávez, de l’IES “Hort de Feliu”.

En la categoria A, els accèssits van ser per a Mónica Escutia Rosa, Nerea Gimeno Bosch, Paula Espert Hervás, Enrique Ortuño Hervàs i Ana Pérez Mengual.

El tercer premi de la categoria A va ser per a l’obra Sztuka Psycho, d’Urbà Lozano Cruzà, de l’IES “Hort de Feliu”.

El segon premi va ser per a l’obra Títol censurat, de Marina Bataller Calatayud, de l’IES “Hort de Feliu”.

I el primer premi va ser per a l’obra El xic i la veu, d’Adrián García Climent, de l’IES “Hort de Feliu.