L’IBI augmentarà una mitjana anual de 30€ a 60 € per casa

Compartir:

«Hi haurà cases on l’increment anual serà de 12 o 15 €»

En el passat ple municipal es va aprovar un augment de l’IBI. Un increment d’aquest impost anual que feia 10 anys que no es produïa.

Respecte a l’augment de l’IBI, la regidora d’Hisenda, Elia Ferrer comentava que “m’agradaria aclarir que aquest increment no té res a veure en les obres de la xarxa del clavegueram de la urbanització Los Lagos, ja que per a les diferents fases d’aquesta obra, ja es tenen uns diners que venen del fons de la Diputació de València, el segon tram tal volta estiga dut a terme per una empresa externa de Conselleria i el tercer tram, en el cas que s’haja de fer un préstec, es realitzarà d’ací a dos anys. Torne a insistir, la pujada de l’IBI no té res a veure amb les obres de la xarxa de sanejament de Los Lagos”, explicava Ferrer.

Ferrer continuava explicant que “l’augment de l’IBI és causat per una sèrie de coses que s’hauran de fer front a partir de l’any que ve com per exemple d’un increment de 297.000 euros aproximadament en el contracte de la retirada del fem, ja que s’inclou, a partir d’ara, un contenidor nou que és referent a l’orgànic i s’ha de dur endavant un nou tipus de recollida. Per altra banda el contracte del transport de l’Hort de Feliu que si s’han de complir totes les premisses i els apartats concrets que ha de complir l’empresa, aquest contracte puja entre 10.000 i 20.000 euros més. Hem de tenir en compte que el Govern ha aprovat la pujada del salari mínim interprofessional i per tant l’IRPF de la Seguretat Social dels treballadors de l’Ajuntament va a càrrec del consistori. La llum ha pujat considerablement, no hi ha expectativa que vaja a baixar i són altres diners compromesos que s’han de tenir de romanent perquè s’ha de seguir pagant les factures de la llum del poble”.

“Per altra banda es donen diners a moltes entitats que, en aquest temps de pandèmia no han pogut dur a terme activitats i han vist disminuïda la seua subvenció, però que ara ja es contempla que a partir del 2022 tinga una activitat totalment normal i aleshores s’ha de donar eixa subvenció integra a cadascú”.

En definitiva Ferrer argumentava que “l’IBI s’incrementa perquè s’ha de fer front a moltes despeses i aquest és l’ùnic tribut que depèn directament de l’Ajuntament”.

L’augment d’aquest impost suposarà un increment anual d’entre 30 € i 60 € per vivenda, “hi haurà casa que l’IBI li apujarà 12 o 15 € anuals”, comentava la regidoria d’hisenda.