Més de 900 músics inunden Alginet

Compartir:

La VIII Trobada de Bandes de la Ribera va finalitzar amb més de 900 instruments interpretant el pasdoble “Pepita Greus”

Dissabte passat 18 de maig, tocades les 6 de la vesprada va començar la VII Trobada de Bandes de la Ribera. Acompanyats per junta directiva i autoritats de cadascuna de les localitats visitants, una a una anaven entrant a la plaça les 18 bandes participants. 
Començava aquest esdeveniment cultural l’Agrupació de Músics Veterans Ribera del Xúquer. Abans d’arribar a l’escenari situat en la plaça de la Constitució, van fer un alt en el camí per a recollir a alcaldes, alcaldesses, regidors i autoritats de les poblacions assistents. Tots ells van ser els encarregats de rebre a cadascuna de les agrupacions musicals al seu pas per la plaça.

Cadascuna de les bandes entrava al recinte interpretant la peça triada per ells, tot seguit i sense deixar de fer sonar els seus instruments, l’autoritat assignada imposava un corbatí en record d’aquesta trobada. A més un representant de l’agrupació rebia un quadre amb la imatge del cartell anunciador de la Trobada.

Una a una van anar passant les 18 bandes vingudes de localitats de la Ribera com l’Alcúdia, Alzira, Benimuslem, Sant Joanet, Carcaixent, Benifaió, Carlet, Alberic, Vilanova de Castelló, Alcàntera del Xúquer, Algemesí, L’Ènova, Aigües Vives, La Pobla Llarga i Benimodo.

Tancava la comitiva la banda amfitriona, la Societat Artística Musical d’Alginet que enguany celebra les seues 125 anys d’existència.

A finalitzar els parlaments oportuns per part de Vicent Gaya, regidor de Cultura, Voro López president de la SAMA, Antonio Aliaga, President Comarcal de la FSMCV-La Ribera Alta i Jose Vicent Alemany, Alcalde d’Alginet, els més de 900 músics es van unir per a interpretar, sota la batuta del director de la SAMA Carlos Aguado, el pasdoble “Pepita Greus” del mestre Pérez Chovi.
El final de la trobada va arribar amb la degustació d’una paella gegant patrocinada per Arròs La Fallera.