Olor a tierra mojada, d’Àngels Gonzàlez Benítez

Compartir:

Amb 53 anys, l’administrativa d’Alginet, Àngels Gonzàlez ha vist complit un dels seus somnis: veure publicada una de les seues obres. Des de La Veu d’Alginet hem conversat amb l’escriptora per a conéixer un poc més aquesta passió literària i el que significa veure publicada la primera novel·la.

Àngels, Olor a tierra mojada està signat per Sara Chaverri, perquè un pseudònim? Escric sota un pseudònim ja que darrere hi ha una història per a mi molt important. La meua iaia sempre deia que jo tenia una vessant artística amb molta imaginació i sempre deia al meu pare que algun dia acabaria escrivint. Sempre he dit que si escrivia un llibre utilitzaria el seu nom, Conchita Chaverri. Vaig tindre dubtes de si utilitzar el d’ella, el meu i al final vaig fer un mix Sara Chaverri. Sara per la meua filla i Chaverri per la meua iaia.

Quan començares en l’escriptura i perquè? És el primer llibre que publique però no el primer que escric. Sempre m’havia frenat la por i pensaments de desconfiança pensant que igual no escrivia bé o que a la gent no li agradaria. Al final vaig fer el pas, ho vaig enviar a l’editorial i me’l van acceptar. He escrit des de molt menuda i sempre estava contant històries a la meua iaia.

Quin tipus de gènere t’agrada més escriure i perquè? Tal com deia la meua iaia “sempre estàs contant-me històries i contes”, per això el meu gust per la novel·la.

Què podem trobar en aquest llibre? És una novel·la romàntica, amb tocs d’erotisme i intriga.

Què ha significat tindre la teua primera obra publicada? És complicat explicar el que sent. És una mescla d’orgull per veure-la publicada i rebre les opinions de la gent. Al mateix temps t’ix la por però pense que una vegada publicada, si a algú li agrada i li faig passar una bona estona, ja m’ompli i me val.

Ara què esperes? Ara estic visquen en el meu somni ja que sempre he imaginat què seria publicar un llibre i tan de bo s’òbriguen més portes. Jo continuaré escrivint i intentant-ho.