SOMVAL reparteix els aliments d’Europa

Compartir:

Des del mes de juliol del 2019, Somval porta intentant aconseguir aliments d’Europa que estan en el programa del Fons d’ajuda europea per a persones més desfavorides (FEAD) i que està emmarcat en el Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) que depén del Ministeri d’Agricultura Pesca i alimentació.

“El mediador de tot això, és una divisió del banc d’aliments de València (situat a la Pobla de Vallbona), que a causa de la bona relació amb Somval, ens va atendre molt amablement en preguntar-nos sobre el tema i facilitar-nos la documentació a presentar. Això va ser l’inici i aquesta vegada és la segona que rebem aquest tipus d’ajudes”, comentava el seu president Raül Palau.

El 4 de març, al poliesportiu municipal, SOMVAL va fer el repartiment dels 1.220 quilos corresponents al 3 quadrimestre del 2020.

Un repartiment marcat per l’establert per les assistentes socials que “han conservat les 54 persones que es van beneficiar la 4 vegada, però repartides en 20 famílies (1 més que la vegada anterior, de les 20 famílies 3 eren noves )”, explicava Palau.

Es va repartir llet, oli d’oliva, batuts de xocolate, conserves de tonyina i sardines, fruites en conserva, galetes, arròs, espagueti, tomaca fregida en conserva, potets infantils, conserva de carn de magre de porc i macedònia de verdura en conserva.

En finalitzar-se aquest programa SOMVAL buscarà la renovació d’aquest, ja que “ja veurem que requisits demanen aquesta vegada. De segur que no ho posaran gens fàcil perquè cada vegada hi ha més necessitat i per tant més competència. Des de Somval farem el necessari per a formar part, perquè Alginet i les seues persones més desfavorides es beneficien del mateix”, explicava Palau.

Cal no oblidar que Somval continua obert de dimarts a divendres i de 10,30 a 12 h repartint aliments que els dóna Consum i els que repleguen mensualment del banc d’aliments.