SOMVAL reparteix més de 35.000 quilos de menjar a l’any

Compartir:

Som Voluntaris d’Alginet actualment està donant menjar a unes 200 persones a la setmana, algunes en risc d’exclusió social i altres en situacions precàries, repartides en 4 dies el que suposa 50 persones al dia agrupades en 12 famílies i un total de 48 famílies setmanal.

Tal com comentava el seu president, Raul Palau, “este increment és en part gràcies al fet que Mercadona s’ha incorporat a la donació (fa uns mesos) i que junt amb la Biblioteca, Consum i Banc d’Aliments són quatre proveïdors, cadascú en la seua línia de quantitat i varietat. També està última és important, perquè cada dia tenen verdura fresca, lactis, peix i carn. El Banc d’Aliments dona 1 vegada al mes, la Biblioteca cada 15 dies i tant Consum com Mercadona ho fan diàriament de dimarts a divendres. També hi ha alguns particulars que han volgut estar a l’anonimat, així com entitats esportives com el C.B. Alginet, el Club d’Atletisme i al Club de Karate, entre altres”.

A dia de hui no disposen de més lloc a les seues instal·lacions per a distribuir i fer el repartiment de les caixes de menjar a les famílies “si extrapolem de manera anual, al nivell de hui, estaríem parlant de 50 famílies a la setmana, per 50 setmanes serien 2.500 famílies, per 4 persones per família i per 3.5 Kg per persona de mitjana en donaria un total de 35.000 kg”

La Junta Directiva de Somval vol agrair als seus socis, que formant una gran família, el que dediquen un esforç i un poc de temps per ajudar a persones en situacions precàries. Així com a l’Ajuntament d’Alginet per tot el seu suport cap a aquesta associació.